·520 syf.····Okunma: 28 Ekim 2025 00:00 Krallık, polisiye çerçevesinde kurulmuş ama klasik bir cinayet gizeminden çok daha fazlasını anlatan; aile bağları, suç ve sadakat üzerine derin bir psikolojik roman.
Nesbo, küçük kasaba atmosferini ustalıkla kurarken, Harry Hole serisindeki hızlı tempoyu bilerek yavaşlatmış.
Roman, Norveç’in küçük bir dağ kasabasında geçiyor. Merkezde Roy ve Carl Opgard adında iki kardeş var. Roy, kasabadan hiç ayrılmamış, içine kapanık ve sade bir yaşam süren biri. Carl ise yıllar sonra eşi Shannon’la birlikte geri dönüyor. Çocukluklarının geçtiği bu topraklarda büyük bir yatırım planı — kasabaya otel kurma hayali — getiriyor. Fakat geçmişte gizli kalmış karanlık sırlar ve kardeşlerin karmaşık ilişkisi bu dönüşle birlikte yavaş yavaş su yüzüne çıkıyor.
Kitabı üç gündür her fırsatta okudum. Yavaş ilerleyen ama karakter derinliği açısından oldukça tatmin edici bir roman. Klasik bir polisiyeden çok, psikolojik gerilim ön planda. Olayların nasıl gelişeceğini tahmin etmek bazen kolaydı ama bu, okuma keyfimi hiç azaltmadı; aksine merakımı hep diri tuttu. Elbette, beni şaşırtan yerler de oldu. Zaman zaman Habil ve Kabil’e yapılan göndermeler dikkat çekiciydi.
Kısacası, benim için iyi bir kitaptı. Maceraya Kan Bağı ile kaldığım yerden devam edeceğim, zira kardeşlerin ne yaptığını gerçekten merak ediyorum.