2025 134. kitabı
Dünyaca çok sevilen ve kitapları çok satan yazarın bu son çıkan kitabı Katabasis bitti. Sonunda yazarın zekasına hayran kalmamak elde değildi gerçekten de olağanüstü bir bilgi birikimi olduğu çok belli. Kurgu baştan sona iyice araştırılıp üzerinde çok çalışılmış ve detayları ince ince işlenmiş bir kurgu. Ha ama okurken sizi alıp sürüklüyor mu? Hayır. Yavaş ilerliyor, düşündürüyor, odaklanmaya zorluyor. Akademik bilgiler biraz fazlaca yer ediniyor ve çoğunu anlamak imkansız Evren tasvirleri sayesinde zihninizde her şeyi kolayca resmedebilirsiniz ki bu benim bu türde aradığım bir şey ve bu kitap kesinlikle yaratıcı evrenlere hasret kalanlar için birebir ama dediğim gibi akademik dünyanın karanlık tarafını inceleyen bu kitap, kolay bir kitap değil ama olağanüstü bir kitap o yüzden ona göre karar vermenizi tavsiye ederim. Herkesin sevebileceğini ve yeteri değeri verebileceğini düşünmüyorum. Ben bile kitabın muazzam olduğunun farkındayım ama sf 300 den sonra çok daha keyifle okuduğumu söylemeliyim. . Konusundan da biraz bahsedeyim. Cambridge’de analitik büyü alanında doktora yapan son sınıf öğrencisi Alice’in dünyanın en büyük büyücüsü olan danışmanı Profesör Jacob Grimes, yanlış kullanılan bir büyü yüzünden korkunç bir şekilde ölmüştür. Ve Alice'in seçtiği alanda bir iş bulabilmesi için onun altın tavsiye mektubuna ihtiyacı vardır, bu yüzden de ruhunu geri getirmek için Cehenneme bir yolculuk yapmaya hazırlanır. İşte tam da o sırada en büyük rakibi Peter’a yakalanır. Peter onu cehenneme birlikte gitmeye zorlar. Buradan sonra birlikte cehennemin her bir katında profesörü ararken bir çok tehlikeyle de karşı karşıya geliyorlar. Bu yolculuk boyunca birbirleri hakkındaki karmaşık duyguları, geçmişleri ve Cehennemin derinliklerinde onları bekleyen kötü sürprizlerle boğuşuyorlar. Tam da artık doğru iletişim kurup yüzleştikten sonra yapılan büyük bir fedakarlık onları birbirinden ayırıyor ve Alice artık yaptıklarını sorgulamaya başlıyor fakat yine de bu işi sonlandırmak için elinden geleni ardına koymuyor ve nihayet sonunda Cehennemin Efendisi’yle karşı karşıya geliyor ve elindeki büyük kozun karşılığında ondan ne istiyor dersiniz? Profesörü bulabiliyor mu? Onu kurtarabilecek mi? Peter ile nasıl ayrıldı ve tekrar bir araya gelebilecekler mi? Birbirlerinden sakladıkları sırlar ne? Prof onları hangi amaç için kullandı? Çok daha fazlasıyla birlikte okuyup öğreniyoruz.
KatabasisR. F. Kuang · Harper Voyager · 2025648 okunma