ÖĞRETMEN ~ FREİDA McFADDEN
Sorunlu öğrenci Addie
İhanet, istismar, yalanlar
Tetikleyici unsurlar
344 sayfa
Selam… Bir Rehmanzade Müşgünaz kitabıyla daha sizlerleyim. Yazarın #hizmetci serisinin hastasıyım.Benim için zirvede bir seri. Fakat bu kitap sonuyla beni hayal kırıklığına uğratı.Evet heyecanla okuttu, mantık hataları o kadar gözüme batmadı ama son iki sayfada tüm okuduklarımı çöp etti yazar.Düşündükçe daha da dibe çekildim.
SPOİLER İÇERİR
Bir kere,aşırı mantık hataları vardı.Öyle böyle değil. Mesela; öğretmen bir çiftimiz var.Eve ve Nate.İkisi de aynı okulda.Nate öğrencilerine sessiz sedasız sarkan,istismar eden,onları manipüle eden bir tip.Saman altından su yürütenlerden.Eve’de öyle.Ayakkabı takıntısı var.Gittiği bir ayakkabı mağazasında çalışan bir adamla oda kovasını aldatıyor..Ama gelin görün ki bu Jay adlı adamda öyle bir gizem var ki tüm dengeleri alt üst ediyor.Son iki sayfa öyle zorlama olmuş ki kitabın tüm mantık hataları anında minnacık kalıyor.Ne okudum diyorsunuz en sonunda.Koca bir saçmalık.
Addie adında, babası ölen öğrenci bir kızımız var.Nate’in tatlı sözlerine kapılıp gitmiş.Addie geçen yıl başka bir öğretmeninin okuldan atılmasına sebep olmuş ama tam olarak ne olmuş nasıl olmuş tarafların kendileri de bilmiyor.”Bana dokundu,dokunmadı,dokundu ama öyle değil,yok dokunmadı…”Anlamaya çalışmaktan beynim yandı. Tahminimce yazar da ne olduğunu bilmiyor ki yazmamış hikayeye bu detayı.
Bu iyi görünümlü sapık Nate Addie’yi manipüle ediyor, “seni seviyorum”lar, “ruh eşimsin”ler, şiirler, sözler… Bu kısımlarda Addie’nin istismara uğraması çok net ve objektif olarak yansıtılmıştı.Addie karakterini sevdim.Fakat bu kadar da kör olunmaz be Addie…
O lanet gecede aynı balkabağı tarlasında yaşananlara ise söyleyecek söz bulamıyorum.Yine mantıksız bir sürü olay ve zorla olayların birbirine bağlanmaya çalışdığı bir kurgu.O kadar mantık hatası var ki okurken bunları çok dert etmiyorsunuz çünkü yazar bir yere bağlayacak diyorsunuz. Yazar son iki sayfada Jay ile şaşırtayım derken kurgunun canina okumus diyebilirim. Acemi bir yazarin ilk kitabi gibiydi. Ya orijinal baskisi da böyle mantik disi, açik kalmis detaylarla dolu; ya da bize gelene dek evrim geçirdi kurgu.
Mantik hatalarini, kurgunun havada kalmasini, cevabi verilmemis sorulari kimse mi farketmedi anlamadim? Acaba, "Bu yazar ne yazsa okur bu okurlar," deyip harala gürele, sirf ismi satar diye mi basıldı kitap? Kezban nin #kezbanlaokuyoruz etkinliginde kalabalik bir grupla okuduk ve hepimiz bu detaylara; ve dahi buraya yazamadigim pek çok mantik disi olaylara takıldık. Kitabin kurgusu efsaneydi ona sözüm yok. Efsane bir kurgu nasil hiç edilir bu kitapta gordum. Boylesi çok sevdigim yazardan bu kadar havada kalan bir kitabi okumak ayrica üzdü. Okumak isteyenler baba Spoiler vermemek adina üstü kapali bahsettim ama kitabi okuyanlarla konusmak isterim.
Söyleyeceklerim bu kadar. Kurgu ve Addie karakteri hariç gerisi beni sinirlendirmekten baska ise yaramadi diyebilirim. Kitabi boşa okumus gibi hissediyorum. Size okuyup okumamak. Sirf meraktan alip okuyabilirsiniz. Tavsiyem degildir, başka kitaplarına yönelin