2025 18. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2025 23:36
Ahhh Eylül… Kitap zor bir kitap uzun cümleler betimlemeler duygu fırtınaları dolu. ve isimlerin o dönemde kullanımının günümüzden farklı olması baya zorladı beni. Suat benim için erkek ismi Süreyya kız. Ama kitapta tam tersi olarak kullanılıyor. Neyseee… Yaa okurken yazarın her iki tarafında (Suat ve Necip) duygularına bu denli hakim olmasına hayran kaldım. Yani hayatının bir döneminde Necip gibi hissetmiş bir döneminde Suat olmuş olması gerekiyor sanki. Ama yetenekte tam bu noktada doğmuyormu? Gerçek hayatta nice Suat lar varolmuştur tamda böyle hissetmiş düşünmüşler davranmışlardır ama onlar bile bu duyguları farketmemişlerdir. Yani farketseler bile anlatamazlar. Anlatsalar asla yazamazlar. Yazsalar da okutamazlar. Yasak aşkın romanı klişe bir konuyu bir okyanus derinliğine taşımış ve sizin orda boğulmamanız çok zor. Empatiyle okunduğunda acı verici ağırlığı beni yordu. Duyguları hissederek okumak keyifden ziyade iç sıkıntısı oluyor bazen. Ama edebiyatın yeteneğin içinde hayranlığımla bitirdim. Necip seninle tanışmak güzeldi. Karşı cins olman sanırım bunda etken. Suat genelde kızdırdı beni ama bende tam öyle davranırdım. Belkide bu yüzden kızdım :) roman işte gerçek değil ki sal gitsin kızın ya dedim hep.
EylülMehmet Rauf · İnkılap Kitabevi · 201749,9bin okunma