2025 70. kitabı
Bekle Beni Güzel günler göreceğiz umuduyla hepinize merhaba sevgili kitap dostlarım... #zülfülivaneli nin yeni çıkan kitabı umudu hiç bitmeyen Selim ve Leyla'nın küçük kızları Zeynep içinde verdikleri yaşam mücadelesi anlatıyor. Yazarımız kendi ve ailesinin hayatından izler bulunduğunu söylüyor ama tamamen bir özyaşam öyküsü olmadığını da belirtiyor. 1970 lerin başında politik çalkantılar doruk noktasına ulaşmış. Sağ- sol çatışmaları, öğrenci hareketleri,grevler ve eylemler ülkenin dört bir yanından şiddetleniyordu. İstanbul sokakları sloganlarla yankılanıyordu, havada barut kokusu vardı,ölüm kokusu,kan kokusu. Bir sabah suçlarının ne olduğu belli olmayan kişiler evlerinden alındı. Galiba suçları; okuma yazma bilmekti. Yada fikir sahibi olmaktı. Sonrası beklemek. Mapushane içinde öylesine beklemek. Saatler, günler ve aylarca beklemek. Ne suç işlediğini bilmeden. Eşinden,kızından ayrı kalarak ve onlarında başına kötü olaylar geleceği düşünerek yaşamaya çalışmak. Özlem,sabır ve hiç bitmeyen umut. Selim ve Leyla'nın birbirine yazdıkları ( her ne kadar gerçeği yansıtmasada) mektuplardan ve kendi günlüklerine aldıkları notlarla ilerliyor özgürlük mücadelesi... Çok çetin yollardan geçiyor Selim. Mapushanede çektikleri, arkadaşlarının gördüğü eziyetler...Leyla da öyle. Zeynep için yalanlar söyleniyor. Ve mücadeleleri Stockholm de son buluyor. Kayalarda ateş yakmak ve sivrisinekleri öldürmenin dahi yasak olduğu bir yerde. Hayatlarına yeni bir yön veriyorlar. Bekle Beni'yi ben çok severek okudum. Hiç sıkılmadan ve yaşananların gerçek olduğunu bilerek. Umudumu hiç yitirmeyerek "güzel günler göreceğiz çocuklar"diyerek okudum... Henüz okumayanlar için tavsiye ediyorum... Keyifli okumalar... #zülfülivaneli #beklebeni #canyayınları #okudumbi̇tti̇ #okudumokuyun #roman #aşk #dreniş #dayanisma #memleket #türkiye #dostluk #ai̇le #umut #özlem #beklemek #mapus #mapushane #özgürlük #bekleyiş #yurtdışı #kitaplarım #reklamdeğil #kendimeyenibirbenlazım #kitaplığım
Bekle BeniZülfü Livaneli · Can Yayınları · 202518,2bin okunma