Kıskanmak
2025 34. kitabı
Nahid Sırrı ÖRİK'in enfes yapıtı. Seniha ve onun psikolojik yaşamını anlatan, anlatıcı dil kullanılarak yazılmış bu roman 1937'de Tan Gazetesi'nde yayımlanmış. Kanal Now'da dizisi başladı eserin, daha ilk bölümden "Bu kitabı okumalıyım,, dedim ve hemen sipariş ettim. Büyük bir heyecanla okumaya ve diziyle bağlantısını kurmaya başladım lakin dizisinin ne kadar yavan, türk senaristlerin eline düşen bir baş yapıtın nasılda hiç olduğunu farkedince çok üzüldüm. Reyting toplamak, bölümlerin haftalarca sürüp gitmesi ve türk milletinin algıları ile oynamak uğruna senaryoyu öyle devşirmişler ki büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Karaktarlere pek tabii dizide sadık kalınmış lakin bunun dışında eserden hiçbir şey yok dizide. Velhasılkelam bir eserin önce önyargısız, beklentiye düşmeden kendi ile tanışmalı, daha sonra dizi veya filme şans vermelisiniz. Ben diziyi izleyince ve kitapta aynı olguları bulamayınca kitaba karşı bir düşüşüm oldu lakin hemen toparlandım. Enfes bir kitap ! Şiddetle tavsiyemdir. Keyifle okumalar !
KıskanmakNahid Sırrı Örik · Everest Yayınları · 20253,360 okunma