·694 syf.····Okunma: 26 Ocak 2021 01:48 #OkudumBitti
#Şeytanyemini
#Jean-ChristopheGrange
Şeytanın var olduğuna inanmakla Şeytana inanmak arasındaki fark nedir
Ya birde ruhunu şeytana satmak sözünün gerçek hayatta vücut bulmuş halini düşünebiliyor musunuz
Kişi hangi dine inanırsa inansın benzer olayların benzer açıklamaları mutlaka vardır️
Ölüp dirilmek pek tabiki kulağa ütopik gelse de şüphesiz bu durumum bilimsel ve tıbbi açıklamaları mevcuttur. Peki kişinin koma halindeyken yaşadıkları hep bahsedilen ışığı görmek deyimi ️Ya bu defa Işık yerine şeytan görünüyorsaVe etkileri
Matheius en yakın arkadaşı Luc’un intiharını, ölmemesine rağmen bir türlü kabul edemez ve araştırmaya başlar. Araştırmalar derinleştikçe akıl almaz olaylar ortaya çıkar.
Luc intihar etmeden önce İsviçre’de işlenmiş Sylvia cinayetini soruşturmaktadır. Sylvia 14 sene önce kızı öldürülmüş ancak katili bulunamamış; 14 sene sonra da kendisi hunharca öldürülmüş bir saat ustasıdır. Ceset bir haftalık olmasına rağmen kafa kısmı sağlam vücudum diğer yerleri takriben 3 yıl süreden bir çürümenin izlerini taşımaktadır. Ve üstelik satanist mesajlarla doludur.
Her ipucu Matheius’u Estonya, italya, İsviçre ve Fransa arasında benzer şekillerde işlenmiş cinayetlere götürür. Tek fark diğer cinayetlerin katilleri yakalanmıştır. Ortak yönleri ise katillerin hepsi şeytanın emrini uyguladıklarını söylemektedir.
Kontrolü kaybetmiş, iradesini yitirmiş, şeytanın uşağı olmuş ışıksızlar dünyanın dört bir yanında cinayet işlemektedir. Kim bu ışıksızlar Ya da ne Yoksa şeytan mı
Bir sapkının, bir sapmışın, bir uşağın, bir ışıksızın amaçları için neleri ne derecede yapabileceği böyle güzel işlenebilirdi.
Şeytan temalı konular kitap için oldukça tehlikelidir ve havada kalma ihtimali yüksektir. Ancak üstad final kısmında yine kalitesini konuşturmuş. Zaman zaman bazı kitaplarında katili yakalasam bile bu kitapta son kısımlara kadar çözemedim
Kitapta bende en çok yer eden hususlar Matheius’un her şeye her kese rağmen aklın yolundan ilerlemesi ve Luc’un hipnoz anında bana her anı her duyguyu ustalıkla yansıtarak beni oldukça etkilemesiydi.
Alıntılar
Yaşamıyorum ama hayattayım. Ve o kadar güçlü ki isteğim. Ölememekten ölüyorum.
Ben, onun Şeytan’a karşı verdiği savaşın incilini yazacak olan havarisi, Aziz Matta’sıydım.