Öte Alemin Komşuları: Cinler
2025 72. kitabı
Müellifimiz Bedreddin Şibli (M. 1312-1367) Hanefi fukahasının tanınan alimlerinden, 30'dan fazla eser yazdığı biliniyor. Meşhur muhaddis İmam Zehebî'nin talebelerinden... Eserlerine bakınca, ilimde yetkin birisi olduğu hissediliyor. Bu eserinde de cinlerin varlığı, etkileri, korunma yolları ve akla takılan hemen tüm sorulara dair son derece derli toplu bir bilgi sunuyor. Genel tezi; cinlerin varlığına inanmanın vacib olduğu, onlarla ilişki kurmak (konuşmak, görüşmek, evlenmek gibi) mümkünse de kesinlikle uzak durulması gerektiği ve hilelerinden her daim kaçınmak gerektiğidir. Hadis rivayetlerinin maalesef tahrici yapılmamış, ancak bazı ihtilaflı hadisler hakkında eser içinde açıklamalar yapılmış. Hz. Peygamberin sözleri kadar sahabenin ve sonra gelenlerin sözlerine çokça yer verilmiş. Rivayetlerin tahkiki için tarih ve hadis kitapları hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor, diyebiliriz. Okuma hızı yüksek, dili hafif; okuyucuyu yormayacağını tahmin ediyorum. PDF olarak ücretsiz online paylaşımı da mevcut. İslam akaidi ve bilhassa gayba dair meseleleri merak eden tüm yaş grubuna tavsiye edilebilir.
Kur'ân
Cinlerin EsrarıMevlana İmam-ı Şibli · Ferşat Yayınları · 1974130 okunma