·312 syf.····Okunma: 30 Ekim 2025 11:32 Hovarda bir karakter olan Osman Tekneoğlu aynı zamanda köklü bir ailenin mirasçısı. Neslin devamı için ailesi evlenmesi konusunda baskı yapsa da onu o taraflarda hiç gözü yok.
Çapkınlık için gittiği Rio'da, başına gelenler tam bir fiyasko. Burada olan olaylar sebebiyle haberlere düşüyor ve annesinden bir ton azar işitiyor. E bir de burada yaşadıklarından dolayı sınır dışı edilmesiyle daha da uzak bir yere Şili'nin başkenti Santiago'ya gitmeye karar veriyor.
Olaylar tam da burada başlıyor. Otele yerleşmek için bir taksiye biner, taksi şoförü Gabriel inatla onu kendi istediği otele götürür. Burada tanıştığı bir kız Melina hayatını tam olarak değiştirir. İlerleyen sayfalarda Melina sandığı kişinin aslında Meliha olduğunu, Türk olduğunu öğrenmesiyle, ani bir kararla hiç haber vermeden İstanbul'a dönmeye karar verir.
Türkiye'ye dönüş yolunda ait olduğu yere mi dönüyordu yoksa ait olduğu yerden mi kaçıyordu okudukça anlıyoruz.
İstanbul'a geldiği zaman ailesinin köklü geçmişi hakkında öğrendikleri, Şili ile gizemli bağlantıları merakını arttırır bu işin peşine düşer. Olayı öğrenmek, Meliha'nın kim olduğunu öğrenmek için uğraşır.
Gabriel'ün aramasıyla Şili'ye geri dönmeye karar verir çünkü Melina kayıptır. Onu bulup olan biteni ondan dinlemek ister. Ama gidip onu bulduğunda 80 yıllık bir lanetin içinde bulur kendini. İntikam ateşiyle dolu olan Melina, Gabriel ve diğer kişiler 80 yıllık geçmişin acısını çıkarmak niyetindeler ve kitabın başından beri olan olaylar aslında planlanmıştır. Osman artık gerçekleri öğrenmek bir yana hayatını kurtarmanın derdine düşmüştür.
Aşk, intikam, geçmişin gölgesinde kalan aile sırları.. Kitap başta yavaş ilerliyor ama sonrasında taşlar yerine oturdukça merakla okutuyor. Kitabın sonlarına doğru heyecan tavan yaptı ve şaşırtıcı bir son oldu.