2025 8. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2025 13:02
İntihar Dükkanı benim çok çok sevdiğim ve arada açıp izlediğim fransız bir animasyon filmiydi. Kitabını görünce hemen alıp okumak istedim. Eğer filmini bilmeseydim ve bu konuya ilk kez kitabı okuyarak başlamış olan biri olsaydım açıkçası konusunu beğenmezdim. Yayın evinden mi kaynaklı, yazarın dilinden mi bilmiyorum ancak cümleler açık değil, okuduğunu anlayamıyorsun, tırnak işareti vs kullanılmadığı için hangisi düşünce, hangisi konuşma ayırt edemiyorsun. Çok kısa bir kitap olmasına rağmen okurken çok zorlandım, sadece bitirme hedefim için kendimi zorladım. İlk önce filmin izlenmesi yerine daima kitabın okunması gerektiği fikrini çokça savunan biri olarak bu hikaye için kitabını değil, filmini öneriyorum. Konusuna gelecek olursak bu kitap intihar etmek isteyen insanların nasıl ölmek istiyorlarsa ona göre gelip alışveriş yaptıkları bir dükkanı işleten ailenin hikayesi anlatıyor. Bu ailedeki herkes intihar etmek istiyor ancak dükkan aile yadigarı olduğu için ve kendileri olmazsa dükkanı idare edebilecek başka biri olmadığı için kendilerini öldüremiyorlar. Bu aile üyelerinden farklı olan en küçük çocuk ise kendini öldürmek bir yana dursun, hayata daima en iyi taraflarından, hep olumluyu görerek ve gülümseyerek bakıyor. Bu huyundan dolayı ev halkı tarafından bolca zorbalansa da eninde sonunda herkesi yavaşça kendi tarafına çekmeye başlıyor. Kitap için puanım düşük ancak filmin hatrı için bu hikayeye 6 puan veriyorum.
İntihar DükkânıJean Teule · Sel Yayıncılık · 202417,7bin okunma