2025 83. kitabı
Merhaba, sizlere güzel bir kitap önerisi ile geldim. Semra ile, lapisyayinlari çıkan, Mısra Mutlu kaleminden, #dualjaze kitabını okudum. Kitap öncelikle romantik bir genç kurgu ve 188 sayfadan oluşuyor. Kitabın içinde kitap var diyebiliriz. İki genç karakter bir kitap yazıyor ve kitaba ilham olan şeyleri ve yaşadıkları olayları konu alıyor. Akıcı ve merak uyandırıcı bir kitaptı. Karakterlerin yaşamlarını okumak ayrı bir keyif verdi. İçerisinde yazılan hikaye de ayrı güzeldi. Verdiği mesajlar olduğunu düşündüğüm bir kurguydu. İki türlüde kitabı çok sevdim. Ayrıca Çerkeslik ile alakalı şeylerin olması da hoşuma gitti. Tarot ve duru görü olayı da ayrı bir hava katmıştı. Hem Janseli, Alin, Aze ve Nart karakterini okumak güzeldi. Hem de Sylvia karakterinin başına gelenleri okumak heyecanlıydı. Kitabın içinde kurgu olması kafanızı karıştırmasın. Her biri ayrı bölümde ve açıklayıcıydı. Karakterlerin isimleri hemen oturdu. Ayrıca iki genç karakterin kitap yazıp, çok satanlara girmek istemesi destekleyici ve ilham vericiydi. Kitabın içeriğini genel olarak beğendim. Kurgu içine çekti. Sizlerde böyle kitaplar okumayı seviyorsanız, kaçırmayın. Tavsiyemdir. Alin ve Nart, sevgilidir ve kitap yazmak istemektedir. Alin’in Janseli ile arkadaşlığı olması; Aze tarafından onay görmez. Çünkü Aze ve Janseli birbirine aşıktır ama aralarında saklı gerçekler vardır. Janseli bunları öğrenince gitmek zorunda kalmıştır. Alin ise günlerini Nart ile geçirirken o hikayeyi devam ettirir, Nart ise sanatını. İki karakter birbirlerine uyumludur. Janseli ve Aze tarafında daha fazla olay vardır. Janseli ve Aze’nin anneleri kardeştir. Bu da onları kuzen yapar ve Çerkeslerde kuzenle evlenmek yoktur. Üstelik dahası Janset, Aze’ye aşıktır ve türlü oyunlar oynar. Büyüler yapar. Janseli ve Alin, Aze ile konuşacak mı? Aze gerçekleri öğrenecek mi? Alin ve Nart’ın kitabı çok satanlara girecek mi? Soruların cevapları kitapta. Merak edenler kaçırmasın. Dual - Jaze Mısra Mutlu
Edebiyat & Roman
Dual - JazeMısra Mutlu · Lapis Yayıncılık · 202569 okunma