·328 syf.··Beğendi
···Okunma: 30 Ekim 2025 17:34 Thomas Ligotti 1953 doğumlu, Sicilya ve Polonya kökenli Çağdaş Amerikan korku edebiyatı yazarıdır. Tarzı daha çok tekinsiz kurmacaya giriyor. 1986'da yayımlanan "Hayalperest Ölünün Şarkıları" ilk kitabıdır.
Hayalperest Ölünün Şarkıları üç bölümden oluşuyor. Bunlar: Uyurgezerlere Düşler, Uykusuzlara Düşler ve Ölülere Düşler. Kitapta kısa öykülerinin yanında yazarın korku edebiyatına dair iki yazısı da bulunuyor.
İlk öykülerin anlatımını sade buldum ancak bu onları daha az ürkütücü yapmıyor. Sondaki öykülerin anlatımı, biraz ağdalıydı. Kitapta tekinsiz, garip, insanı huzursuz eden, geren öyküler vardı. Bazı öyküler korkutmaktan çok fantastik hislerle doluydu. Öykülerin çoğunu beğendiğimi söyleyebilirim.
Yazarın üzerinde durduğu korku ise daha çok ontolojik korkuydu. Gerçekliğin, rüyaların, zihnin çatışması, bozulmasıydı. Varlığın tamamen şeklinin bozulması başka bir şekle bürünmesiydi. Bu dehşet türü epey rahatsız ediciydi benim için.
Yazarı epey karamsar buldum. Nihilist bir çizgide duruyordu. Lovecraft'tan ve Poe'dan epey etkilenmiş.
Hikayeleri zamana yayarak sindirerek okudum. Okurken notlar da aldım. Benim için iyi bir okuma deneyimiydi. Ancak kitabın herkese hitap edip etmeyeceğinden emin değilim. Fantastik edebiyat ve gotik edebiyat seviyorsanız bu kitaba da şans verin derim.