#şişedekigemi
#kitapyorumu
Bir ormanda yol ikiye ayrıldı ve ben
Ben daha az gidileni seçtim.
Ve bu, tüm farkı yarattı.
Şişedeki Gemi kitabın yorumu ile geldim.
Damla Vetenirenlik fakültesinden mezun olduktan sonra klinik açar. Her gün yaptığı gibi bir çok sevimli hayvanların tedavi sırasında basınında bir haber alır. Bu haber damla için kolay değil, çünkü annesi pankreas kanserine yakalanır. Damla klinik, annesinin tedavisi için hastane ile gidip gelmekle geçer zamanı. Bı gün hastane gittiği zaman babası ile annesi konuşurken görür. Damla ilk başlarda konuyu anlamasada daha sonra detaylı bir şekilde anlar. Annesi daha önce bir evliliği olup ondan bir oğlu olduğu ve o çocuğun bakım evinde kaldığını öğrenir. Damla iyi bir araştırma sonucu abisi Sarp 'in Asperger Sendromu kaldığını öğrenir. Ve asıl hikaye bundan sonra başlıyor. Sarp sen neler yaşamışsin. Okurken neler olmuş dedim resmen. Annesinin sakladığı sır da neler olmuş? Aile sırlarını, aşkin ve affetmenin sınırlarını, sorgulayan, okuru vasindan sonuna kadar bırakan akıcı bir dille anlatilin hikaye. Sarp ne oldu? Sarpi bakım evinden aldı mı? Annesi ile yüzleşti mi? Bu soruların cevapları ve daha fazlası kitapta
@murat.ozsan
Ezgi Özcan