Hormonlar Yalan Söylemez #okudumbitti
Bedenimle ilişkimi yeniden düşünmeme sebep olan bir okuma oldu.
Hormonları sadece tıbbi terimlerle değil, günlük hayatımızdaki yansımalarıyla anlatması bence kitabın en büyük gücü. Üstelik bunu yaparken ne okuyucuyu suçluyor ne de karmaşık kelimelerin arkasına saklanıyor. Tam tersine; sanki yanımızda oturup sakince açıklayan, anlamamızı isteyen biri var gibi hissediyorsunuz.
Beni en çok etkileyen şey, bedenin verdiği tepkilerin aslında birer mesaj olduğunu hatırlatmasıydı. Yorgunluk, tatlı krizi, kilo direnci, uyku problemleri… hepsi “beni duy” diyen sinyaller. Ve kitap, bu sinyalleri korkutmadan, ağır diyet kalıpları dayatmadan nasıl okuyabileceğimizi anlatıyor.
“Az ama sürdürülebilir hareket”, “stresi yönetmeyi öğrenmek”, “tatlı isteğiyle savaşmak yerine sebebini anlamak”… Bunlar çok basit gibi görünen ama insanın hayatına yerleştiğinde büyük fark yaratan yaklaşımlar. Okurken hem kendimi anladığımı hem de bedenime daha şefkatli bakmayı öğrendiğimi hissettim.
Tıbbi bilgilerle dolu olmasına rağmen sıkmayan, aksine ilham veren bir kitap. “Kendini suçlama, bedenin seninle konuşuyor.” hissi çok kıymetliydi. Eğer son zamanlarda enerjiniz düşükse, yeme düzeni, stres, uyku döngüsü gibi konularda çelişkiler yaşıyorsanız mutlaka şans verin. Hem bilgilendiriyor hem güçlendiriyor.
Bence bu kitap sadece hormonlar üzerine değil, kendini tanıma ve kendine iyi davranma üzerine.
Ve bazı kitaplar gerçekten zamanı gelince okunduğunda karşılığını buluyor. Bu da onlardan biriymiş.
Bedenini dinlersen, her şey daha anlaşılır olur.
@drfevzibalkan
@destekyayinlari
#HormonlarYalanSöylemez #KitapYorumu #KitapÖnerisi #SağlıklıYaşam #HormonDengesi #KendiniDinle #Farkındalık #OkudumÖneriyorum #KitapTavsiyesi #ProfDrFevziBalkan #kitapkolikkafasikitapyorumu #reklamdeğilöneri