2025 169. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2025 23:04
Merhabalar değerli kitapseverler! Bugün sizlere Murat Özsan’ın kaleminden çıkan Şişedeki Gemi adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Damla, veteriner fakültesinden mezun olduktan sonra kendi kliniğini açıp ayrı bir eve çıkma fikrini ailesine açıyor. Ancak bu fikre annesi Sertap Hanım karşı çıkıyor. Ayhan Bey’in eşini ikna etmesi üzerine Damla, Cihangir’de kiralık bir eve yerleşiyor. Damla’nın hayatında büyük hayalleri vardır. İleride bir Avrupa ülkesine yerleşip hayvanat bahçesinde hayvan bakıcılığı yapmak ve dünyanın farklı köşelerinde bu tarz işlerle uğraşmak istiyor. Ancak bu hayalleri, annesi Sertap Hanım’ın pankreas kanserine yakalandığını öğrenmesiyle yarıda kalıyor. Damla, bir yandan işine devam ederken bir yandan da annesinin hastane süreciyle ilgilenmeye başlıyor. Bu dönemde Damla annesi ve babasının konuşmalarından kendisinden bir şeylerin gizlendiğini fark ediyor. Dayanamayıp annesine “Benden ne saklıyorsunuz?” diye sorduğunda, Sertap Hanım geçmişe dair acı bir gerçeği anlatmaya başlıyor. Sertap Hanım, Ayhan Bey’le evlenmeden önce Devlet Opera ve Balesi’nde tenor olan İlhan Bey ile tanışıp evlendiğini ve bu evlilikten özel gereksinimli Sarp adında bir oğlu ve vefat eden Damla adında bir kızı olduğunu açıklıyor. Kitabın ilerleyen bölümlerinde Damla, annesinden, anneannesinden ve Sertap Hanım’ın çevresindeki insanlardan geçmişe dair acı ama bir o kadar da duygusal gerçekleri öğrendiği sırada Sertap Hanım vefat ediyor.Damla, Sertap Hanım'ın vefatı sonrası Ayhan Bey’le birlikte yaşamına devam ederken kardeşi Sarp’ı bulmak için elinden geleni yapmaya başlıyor. Sonra neler mi oldu sonrası kitapta. Ben özellikle Sarp karakterinin yaşadıklarına ve Sertap Hanım’ın geçmişine çok üzüldüm. İlhan Bey karakterine oldukça sinirlendim, Ayhan Bey’in sevgisine ise hayran kaldım. Kesinlikle herkesin okuması gereken, etkileyici bir kitap. Yazarımızın kalemine sağlık, okuyucusu bol olsun!
Şişedeki GemiMurat Özsan · Alakarga Yayınları · 202527 okunma