Puan vermedi·176 syf.··Beğendi
···Okunma: 30 Ekim 2025 23:50 (1889–1956) İstanbul doğumlu yazar, Edebiyat Fakültesi mezunudur. Liselerde öğretmenlik ve müdürlük yapmış, Millî Eğitim müfettişliği, Paris Kültür Ataşeliği görevlerinde bulunmuş, ayrıca UNESCO’da ülkemizi temsil etmiştir. Roman, hikâye, tiyatro ve çeviri alanlarında çok yönlü bir edebî kimliğe sahiptir.
Bu eser, onun öğretmen kimliğini en belirgin şekilde yansıtan kısa hikâyelerinden ve çevirilerinden oluşmaktadır.
Kitabın girişinde yer alan “Aşk Mektupları” adlı hikâye favorim oldu. On altı yaşındaki Rasim’in, babasının yönlendirmesiyle bir kıza yazdığı mektuplar üzerinden aslında nasıl eğitildiğini anlatıyor. Babası, oğlunun yazı yazma becerisini, düşünme gücünü ve güncel konulara ilgisini bu mektuplar sayesinde geliştiriyor.
Çeviri bölümündeki “Küçük Casus” ise savaş zamanı Fransa’sında geçen bir baba-oğul hikâyesi. Küçük Esten’in vatanına ihanetinin bedelini babasının canıyla ödemesi, içimi sızlattı.
Kısa ama derin bu hikâyeler, adeta bir hayat bilgisi dersi gibi. Hem ders verir nitelikte hem de sayfa sayfa keyifle okunacak bir kitap.