2025 31. kitabı
Bahar Eriş, üstün zeka ve yetenek üzerine çalışmaları olan bir eğitimci/akademisyen/yazar. Bu alanda kitapları, konuşmaları, eğitimleri var. Bu kitap roman türünde yazılmış. Fiziksel şiddeti “kötü dokunuş” olarak lanse etmesi çok hoşuma gitti. Her ne kadar eğitimlerde bunu böyle değerlendirsek de güncel dilimizde çok kullanmayız. Romanın doğal akışında kullanılmış olması çok hoşuma gitti. Yazar, sosyal medyanın gerçekliğini de yine romanın konusu dahilinde o kadar güzel yorumlamış ve aslında eleştirmiş ki okurken “gerçekten öyle” dediğim yerler çoktu. Çok beğendiğim bir bölümü aklımda kalanlarla yazacağım; Komik bir videoya gülüp ardından savaşla ilgili görsellere üzülüyor, sonra birine kızıyor ve şaşkınlık içerisinde bazı paylaşımlara bakıyoruz. Ve bu tek bir kaydır tuşuyla oluyor. Dakikalar içinde bir sürü duyguyu bize yaşatan bir sosyal medya. Ne kadar yerinde bir anlatımdı.. Yine bir çocuğu değiştirebilecek ve etkileyebilecek güce sahip olan öğretmenlik mesleğine değinilmesi ve tüm bunların romanın içerisinde harmanlanması çok yerindeydi. Kalemine sağlık
Baharın İlk ŞarkısıBahar Eriş · Alfa Yayınları · 20251,064 okunma