2025 69. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2025 08:55
Ölü Kızlar, Meksikalı yazar Jorge Ibargüengoitia'nın, 1960'larda Meksika'da "Las Poquianchis" olarak bilinen genelev sahibi kız kardeşlerin işlediği gerçek cinayetler serisinden esinlenerek yazdığı sarsıcı bir roman. aynı zamanda Netflix tarafından Las Muertas adıyla bir mini diziye uyarlanmıştır. görünüşte bir suç hikâyesi ama satırlarda bir ülkenin çürümüş vicdanını, kadınların sistemli biçimde nasıl “yok sayıldığını” görmek ister misiniz? Meksika’da Molino isimli bir kasabada iki kız kardeşin, Serafina ve Arcángela Baladro’nun kurduğu bir kadın ticareti ağı ile başlar. Dışarıdan bakınca bu ev, pansiyon gibi görünüyor ama içeride, özellikle yoksul ailelerden kandırılarak getirilen kızlar tutuluyor, zorla çalıştırılıyor , kaçmaya kalkanlar öldürülüyor. evin içinden dışarıya neredeyse hiçbir şey sızmıyor. polisler karışmıyor, komşular şüphelenmiyor. Çünkü herkesin bir çıkarı var. - sessizlikle işleyen suç düzeni- bir gün bu kadınlardan birkaçı esrarengiz biçimde ölü bulunuyor. Polis soruşturma başlatıyor ama soruşturma, bir cinayet dosyası gibi değil, bir oyun gibi. Roman da burdan sonra anlatım değişiyor : olayları anlatan kişiler değişiyor. Yer yer polis tutanakları, gazete haberleri, tanık ifadeleri, mahkeme kayıtları, hatta sorgu raporları geliyor. şimdi okurken, parçaları birleştirerek gerçeği bulmaya çalışıyorsunuz.
Ölü KızlarJorge Ibargüengoıtıa · Jaguar Kitap · 2025846 okunma