2025 55. kitabı
Hyunam-Dong Kitabevi günümüz toplumumuzun çok sık karşı karşıya kaldığı bir durumdan bahsediyor aslında. Sürekli bir yerlere yetişmeye çalışan, sistemin bize dayattığı koşulları kabul etmemiz beklenen bir çağda yaşıyoruz peki bu gerçekten böyle mi? Hep böyle olmak mı zorunda? Kitapevi kahvecimizin de dediği gibi 'illa koşmam mı gerekiyor ben böyle iyiyim'. 'Yalnızca nefes almanın güzelliğini hissedebildiğim ufak bir zamana, günde bir saatliğine ya da on dakikalığına da olsa, hayatta olduğum için bunu hissedebiliyorum diye düşünebileceğim bir zamana sahip olsam yeter.' Diyebiliriz mesela. Durup düşünebildiğimiz, kitap okuyabildiğimiz, koşmak zorunda olmadığımız ufacık da olsa biraz zamana sahip olsak yeter aslında. İçinde bir çok yerin altını çizdiğim, kitaplar, kahveler, hayatın akışı üzerine bol bol düşünmemizi sağlayacak sıcacık bir kitap. Sakin kitap severlere tavsiye edebilirim. En sevdiğim alıntıyla incelememi bitiriyorum. 'Hepimiz uyumsuz olduğumuz için birbirimize çarpınca incinip incitiyoruz işte. Bu senin de sıradan bir insan olduğun anlamına geliyor. Hepimiz öyleyiz. Yaralayarak yaşıyoruz.'
Hyunam-Dong KitabeviHwang Bo-reum · Athica Yayınları · 202415,2bin okunma