2025 7. kitabı
Oscar Wilde'n tek romanı olarak bilinen Dorian Gray'in Portresi Oscar Wilde dair nasıl tek romanı olabilir ki diye başlamıştım hatta ilk okuduğumda..Yazar eşcinsel kimlikte olduğundan kitabın ilk başlarında eşcinsellik konusunu işliyor inceden ve kitap yayınlanınca bir süre yasaklanır ve Oscar Wilde kürek cezasına çarptırılır daha sonra kitabın sansürlü hali basılır o yüzden rahatsiz edici değil romandan korkmayın gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz hatta hazzın yaşamımızda ki yerinin kötülüklere bulaşılmakdan uzak olması gerektiğini vurguluyor. Herşey Dorian'in bir dileğiyle başlar... Dorian kendisi için yapılan portresine bakıp kendisinin yerine portresinin yaşlanmasını diler ve dileği kabul olur kendi dilediği gibi zevklerine göre hazzına dair yaşamaya başlar güzeli çirkinden ayırt edemez..güzellik kişi için bir lütuf ama görünen o ki herkesin taşıyabileceği bir şey de değilmiş &..Gerçeklerin dünyasında kötülerin cezalandırılıp iyilerin ödüllendirildiği falan yoktu. Başarı güçlüye veriliyor, yenilgi zayıfın eline tutuşturuluyordu. Hepsi buydu.
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Can Yayınları · 201899,1bin okunma
2.155 Gösterim