Öykü kitabı okumayı sever misiniz? Ben genel olarak severim. Bugün de sizlere bir öykü kitabı ile geldim fakat bu öyle bildiğimiz öykü kitapları gibi değil. İçerisinde farklı yazarların öyküleri bulunsa da adeta bir roman tadı vermekte okuyucuya. Zira her öykü aynı evin farklı bir odasında yaşananları aktarmaktadır bizlere.
Gelelim kitabımızın konusuna.
Doktorların, sağlık durumu nedeniyle bir süre taşrada yaşaması gerektiğini söyledikleri John, bekâr kız kardeşi ile birlikte taşrada bir ev tutar ve orada yaşamaya başlar. Tuttukları ev sıradan bir ev değildir ve yanlarında çalıştıracak kimseyi bulamadıklarında akıllarına çok farklı bir fikir gelir. En yakın arkadaşlarından bir cemiyet oluşturacaklar eve o evde hep birlikte kalacaklardı. Davet edilen arkadaşlar vakit geçirmeden eve geldiklerinde anlaşmaları da yapılır, herkesin kalacağı oda kura ile belirlenir ve noel’in son gecesine kadar hiç kimse kimseye bir şey anlatmayacaktır. Son gece geldiğinde ise herkes tek tek başlar yaşadıkları tecrübeleri anlatmaya. Her odada ayrı bir hayalet olayı vuku bulur bu koca konakta. Peki ama hayaletler gerçekten evin midir yoksa herkes kendi hayaletini yanında kendisi mi getirmiştir???
Ben bu kitabı içindeki bir öykü hariç hepsini çok severek ve keyifle okudum herkese de tavsiye ederim.