2025 135. kitabı
ŞU SESSİZ ORMAN ~ KIMI CUNNINGHAM GRANT İçerik; Doğa hikayesi Ormanda saklanan bir baba-kız Komando baba Meraklı bir küçük kız Sırlarını saklayan bir arkadaş Meraklı bir komşu Kaçma, hayatta kalma, saklanma Travma, geçmiş, ölüm 262 sayfa Doğa ile iç içe geçen hikayeleri sever misiniz? Uçsuz bucaksız ormanda saklanan bir baba-kız var bu kurguda.İşlediği bir suçtan ötürü kanundan kaçan eski bir komando olan babanın,bebeklikten beri tam sekiz yıldır bu ormanda kızını büyüttü.Ona tüm hayatta kalma becerilerini, mutlu olmanın inceliklerini,doğayı,hayvanları,canlıları öğretti ama sürekli bir eli de tetikte beklediğini. Her an yakalanıp hapse tıkılmanın ve bir daha kızını göremeyecek olmanın ihtimali var; özellikle onu almak isteyenlerin ölen karısının hakim anne ve babası olması işleri daha da zorlaştırıyor. Olanları,ismini değiştirip askerlik arkadaşının kulübesinde kızıyla birlikte yıllardır saklanan Cooper’in ağzından dinliyoruz.Şehre inmeleri yasak, alışverişe gitmek yasak, biriyle konuşmak yasak.Hatta saklanmaları gerek. Çünkü yıllardır aranıyorlar.Ama bir tek meraklı komşuları Scotland’dan kaçamıyorlar.Onları gözlemeyi kendisine görev edinen bu gizemli ve tehlikeli adam Cooper’in zinde olmasını sağlıyor.Onlara sadece yılda bir kere kulübenin sahibi arkadaşı Jake erzak getiriyor.Ama bu sene gelmiyor. Bu da bir anlama geliyor… Kızı Finch’te oldukça zeki, öğrenmeye aç ve doğa tutkunu.Yıllardır kurdukları düzen,ormanda gizemli bir kızın dolaşmasıyla bozulmaya başlıyor.Bu vahşi doğanın içinde Cooper, minik kızını korumak için bir yırtıcı gibi vahşi olabilir.Sonrasında gelişen olaylar bu kulübeyi ve onların hayatını tehlikeye atarken,yeni bir hayatın da önünü açıyor. Ama neyin ve kimin lütüfuna karşılık? Baştan sona etkilenerek okuduğum bir kitaptı.Özellikle son bölümleri ve o mektup beni çok etkiledi.Doğa tasvirleri,doğayla bütünleşme,duygu aktarımı,olay örgüsü çok güzeldi. Bu tür kitaplar okumayı seviyorsanız mutlaka listenize ekleyin. Şiddetle tavsiyemdir. Okuma listemin 1618.kitabı… Melis Ünler nin #harflerleokuyoruz etkinliğinde okudum. @25m2kitap @kimicgrant @sinemcelebioglu Nihan Tanrıyakul Gamze Omurtak
Şu Sessiz OrmanKimi Cunningham Grant · 25m2 Kitap · 202440 okunma