İmkansızın Şarkısı/Tetikleyici İçerik/ Ruhsal Çöküş
2025 5. kitabı
Not: Bu paylaşım, ruhsal çöküş ve intihar temalarını içeren bir kitaptan alıntı ve yorum barındırır. Lütfen kendi duygusal güvenliğinizi önceliklendirin. Haruki Murakami’nin sade ama akıcı diliyle yazdığı İmkansızın Şarkısı, karakterlerin derin iç dünyalarında kaybolmanızı sağlayan bir roman. Olaylar oldukça sıradan ilerlese de bir süre sonra kendinizi yalnızca karakterleri merak ederken buluyorsunuz. Bir sonraki hamlelerini tahmin ediyor, kişiliklerini analiz ediyor ve onlarla güçlü bir bağ kuruyorsunuz. Yalnızlık ve melankoli öylesine ince işlenmiş ki, yer yer okuyucunun kendi ruh hâlini bile etkileyebiliyor. Murakami’nin dünyasına bu kitapla giriş yaptım ve belli ki benim için özel bir yazar olacak. Böyle güçlü bir eserle tanıştığım için mutluyum. Tek eleştirim, erotizmin bazı sahnelerde kurgudan kopuk, gerçekçilikten uzak bir biçimde kullanılması. Bu durum zaman zaman anlatımın bütünlüğünü zedeliyor gibi hissettirdi. Kitabı okuyanların bu konudaki düşüncelerini merak ediyorum — benzer bir izlenim bıraktı mı sizde?
İmkansızın ŞarkısıHaruki Murakami · Doğan Kitap · 201513,9bin okunma