Niyet Hayırsa Akıbet Hayır Olur Başkanım
2025 15. kitabı
Okunma: 01 Kasım 2025 14:41
Öncelikle biçimsel bir detay ile başlayacağım. Dergah Yayınlarının Mustafa Kutlu kitaplarını basım tarzını , dizgisini , puntolarını çok beğeniyorum. Tamamen okuyucuyu düşünerek organize ediyorlar. Kitap bir Mustafa Kutlu Klasiği denilebilir. Yine her zamanki gibi Anadolu 'da bir mekan , küçük bir ilçe ve ilçede geçen festival hazırlıklarının konu edildiği bir kitap olmuş.Festival düzenleme komitesinin özellikle festival - şenlik kararsızlığı hemen hemen tüm Anadolu coğrafyasında yaşanan modern -gelenekçi atışmasına sahne olmuş. Neyseki başkan bey tam siyasetçi orta yolu bulup devam etmiş. Özellikle kitabı okurken bir zamanlar görev yaptığım bir kasabadaki belediye başkanı aklıma geldi sanırım Türkiye 'de en uzun süre belediye başkanı Yapan kişiydi Osman Çakar. Ve kitabın sonunda aslında güzel bir ders var almasını bilene sen doğru olduktan sonra , doğru yoldan ayrılmadıktan sonra senin işini bozmak için uğraşanlar bilmeden sana çalışırlar. Hikayemizde de böyle oluyor . Yöresel, ulusal derken başkan ve kızından intikam almak isteyen müptezeller festivali uluslararası hale getiriyorlar . Güzel hikayeydi tavsiye ederim.
Başkanın AdamlarıMustafa Kutlu · Dergâh Yayınları · 0602 okunma