Puan vermedi·480 syf.··Beğendi
· HEY SEN ! EN SON NE ZAMAN KENDİ
İÇİNDEKİ ÇOCUKLA KONUŞTUN ?
Uzun zamandır okumalarıma eşlik eden ,Küçüklüğümde bana hiç okunmamış olan bu masalların tadını çıkara çıkara okuduğum o kitapla geldim: Dr. Nevit Dilmen’den 'Binbir Işık Noktası'.
Bu bir "masal" kitabı, ama lütfen masal dendiğinde aklınıza sadece uçan kaçan, üç boyutlu kahramanlar gelmesin. Yazarımız , bir hekim ve masal yazarı olarak, modern hayatın karmaşasında yitirdiğimiz o temel insani değerleri, binbir farklı hikaye ışığıyla yeniden görünür kılmış . Her masal, adeta bir ayna tutuyor ruhumuza. Bakıyorsunuz, gördüğünüz sadece bir hikaye değil; kendi unuttuğunuz bir parçanız, susturduğunuz bir iç sesiniz.
Neden bu kadar etkili derseniz ?
Günümüzün hızı, sürekli biryerlere yetişme baskısı ve ekranlara gömülmüşlüğümüz, bizi kendimizden uzaklaştırıyor. İşte bu kitap, o karmaşanın ortasında bir nefes molası gibi. Masallar , sizi alıp sade, samimi ve gerçekten önemli olanın yanına bırakıyor.
Çocukken o saf, sorgulayıcı ve meraklı halimiz vardı ya? Nevit Bey ‘in 'in masalları, o halimize bir çağrı. "Dürüstlük neydi?", "Merhamet nerede kaldı?", "Sabır etmenin gücü neydi?" gibi temel soruları dolaylı yoldan, incitmeden soruyor. Kitap, yetişkinler için susturulmuş bir iç sesin yeniden yankılanması gibi . Ve inanın, bu yankı çok değerli.
Çocuklar için bir pusula bu kitap . Tabii ki çocukların da okuması gerekiyor. Ama bu, didaktik dersler veren bir kitap değil. Hikayelerle, karakterlerin deneyimleriyle onlara doğru kararlar almanın, empati kurmanın ve hayatın zorlukları karşısında güçlü durmanın yollarını gösteriyor, öğretmiyor. Bu yüzden her yaşa hitap etme iddiası kesinlikle yerinde.
En sevdiğim yönü ;
Masallar , karakterlerin deneyimleriyle onlara doğru kararlar almanın, empati kurmanın ve hayatın zorlukları karşısında güçlü durmanın yollarını gösteriyor .Bir yandan da öyle çarpıcı cümlelerle karşılaşıyorsunuz ki, altını çizip bir kenara not alma ihtiyacı hissediyorsunuz. Kitabı kapattıktan sonra bile, zihninizde dönüp duran o minik, aydınlık fikirler kalıyor. İşte o fikirlerin her biri birer "ışık noktası" bence.
Eğer ruhunuzun derinliklerinde bir yerlerde bir şeylerin eksik olduğunu hissediyorsanız, eğer modern hayatın gürültüsünden biraz uzaklaşıp sade bir bilgelikle yeniden bağlantı kurmak istiyorsanız, 'Binbir Işık Noktası'na bir şans verin. Pişman olmayacaksınız. Huzur veren bir okuma deneyimi için birebir!
Siz hiç bir masalın yetişkinliğinize rehberlik ettiğini hissettiniz mi? Yorumlarda buluşalım !