Sen de başını alıp gitme ne olur...
2025 8. kitabı
ÇILGIN KALABALIKTAN UZAK Roman kadın karakter Batsheba'nın etrafında örülmüş bir İngiliz klasiğidir. Thomas Hardy'nin bir zamanlar ressam olması romanın manzara tasvirlerine yansımış, manzarayı okumuyoruz da sanki seyrediyoruz öyle güzel bir anlatımı var. Batsheba amcasının miras kalan çiftliğine sahip olur. Zenginlik karakterinde pek bir şey değiştirmez çünkü kendisi doğuştan kibirli bir kızdır. Borçla çiftlik sahibi olan Gabriel Oak, Batsheba ile evlenmek istediğini söyler ama tabi bizim kibirli kızımız kabul etmez. iyi ki de kabul etmez Gabriel iflas eder ve kadere bakın ki fakir aşık Batsheba'nın çiftliğine hem çoban hem de platonik aşık olarak işe başlar. Batsheba o kadar güzel kadın ki herkesin dikkatini çeker sadece yan komşusu Bolwood pek ilgilenmez, tabi bu durum bizim kızı ufaktan sinirlendirir ve küçük bir şaka yapar, sonradan çok pişman olacağı şaka,bir kart gönderir, - benimle evlen! Bolwood'un aklına girer. Bolwood zaman geçtikçe Batshebayı takıntı haline getirir, evlenme teklifi eder. Bizim kız söz vermez ama kapıyı da tam kapatmaz. Bolwood üç haftalığına şehir dışına çıkar o sırada şehire hayta çavuş Troy gelir, bizim kız gönlünü bu hayırsıza kaptırır. Onunla evlenir. Bolwood delirir tabi ama yapacak da bir şey yoktur Mecnun gibi olsa da pek belli etmemeye çalışır. Bu yanlış evliliğin sonucu olarak çiftlik işleri aksar, adam kıza kötü davranır ve en sonunda onu başka bir kadına değişir. Olaylar bundan sonra kopuyor zaten. Batsheba, Gabriel, Bolwood kaderleri kendilerinin bile hayal edemeyeceği kadar değişir. Sonunda en iyi sona sabırlı ve iyi yürekli Gabriel ulaşır. Canım benim sen ne iyi adamsın be Gabriel. Sonuç olarak; kibirli olmak bakış açısını daraltır, yanlış tercihler yapmana sebep olur. Takıntılı olmak: yorucu yolculuk ve bir o kadar da sonuçsuz çabalar silsilesi. Sabırlı ve çalışkan olmak ise önünde sonunda istediğini almak demek özetle bu kitapta.
Çılgın Kalabalıktan UzakThomas Hardy · ‎Can Yayınları · 20254,395 okunma