Puan vermedi·280 syf.····Okunma: 27 Ekim 2025 22:43 ***sıradan bir avuç beyaz güney afrikalıydı onlar."
***güney afrikalı yazar Damon Galgut un 2021 booker ödüllü eseri.1986 dan annenin ölümüyle başlayan güney afrika da yaşayan beyaz bir ailenin 30 yıllık hikayesi mi demek lazım trajedisi mi demek lazım okuyunca siz karar verin..
***baba ve üç çocuk kalır geriye çocukların isimleri hep A ile başlar .anton,astrid ve amor...aston asker,astrid evde okumakta,amor ise yatılı okulda okumakta.
***annesi ölürken babaya demiştir ki hizmetçileri salomeye oturduğu evi bırakmasını ister ama baba bunu unutur veya unutmak ister...bunu tek bilen amor bunu söyler ama kimse aldırış etmez...
****amor aileden uzaklaşır ve ingiltereye hasta bakıcı olarak yerleşir ama dokuz yıl sonra baba yılan sokması sonucu hastaneye düşer ve amor geri döner.baba da ölür.astrid evlenmiştir,bu arada anton da eve döner ve aile tekrar biraraya gelir.amor annenin vasiyetini tekrar hatırlatır ama yine inkar edilir .
****aparheid döneminden başlayan hikaye mandela dönemi ile devam eder sonra mibeki gelir iktidara,yolsuzluk,yozlaşma anlatımı kitaba eklemlenmiş,
****güzel bir kitap ,tavsiye edilir...