2025 47. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2025 00:00
İntikam, aşk, cinayet üçlüsünün bir arada olduğu trajedi... Danimarka'da geçen bu trajedide Prens Hamlet'in Kral babası öldükten sonra annesi Gertrude'nin, amcası Claudius ile evlenmesiyle acı gerçekler ortaya çıkar ve intikam alma hırsı Hamlet'i ele geçirir. Kısa ve öz olan bu eserde Shakespeare'ın karakter analizinde ne kadar başarılı olduğunu görmek açıkça mümkün. Hamlet'in aşk ile başlayan bu güzel hikâyesi nasıl bir trajedi ile bitiyor yazar bunu çok iyi tiyatroya dökmüş. 1 günde okuyup bitirdiğim bir eserdi. Severek sıkılmadan okudum. Eğer sizde tiyatro oyunları okumayı seviyorsanız, trajedi seviyorsanız bu esere bir şans verin derim. Sevgiyle kalın Alıntılar ; "Zihnin neler kurduğunu, insanın yüzünden anlayacak hiçbir sanat yoktur. " "İnsan sevdikçe güzelleşir, güzelleşince de bir pırıltı verir dünyaya kendinden, sevdiği yok olup gitse bile. " "Kendi kendimize verdiğimiz sözü tutmak, en çabuk unuttuğumuz şeydir, ne yapsak. " "Sevgi mi kaderi kovalar, kader mi sevgiyi? Daha kimseler çözemedi bu bilmeceyi. "
HamletWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202358,5bin okunma