2025 40. kitabı
Kitabın Muhtevası “Âlem-i İslâm Yazıları” serisi, İslam dünyasının farklı coğrafyalarındaki tarihî, siyasî ve kültürel gelişmeleri anlatarak ümmetin ortak hafızasını diri tutmayı ve bugünü anlamlandırmayı amaçlıyor. “Âlem-i İslâm: Filistin” adlı bu eseri ise, İslam coğrafyasının kalbinde yer alan Filistin’i, dünden bugüne bir çok yönü ile ele alıyor. Ketebe Yayınları’ndan çıkan kitap, Filistin meselesini yalnızca bir trajedi değil, ümmet bilincinin aynası olarak okuyucuya sunuyor. Bu minvalden incelendiğinde bu çalışmayı Taha Kılınç hocanın yapmasını çok isabetli buluyorum. Şuurlu kalemi ile yıllardır beslenen biri olarak daha çok yazmasını talep ediyorum. Bu şekilde hazır kıymetli bilgileri bize armağan ettiği için hocamıza çok teşekkür ediyorum. Duygusal olarak tanımlayacak olursam; Her cildini okuduğumda, ele alınan bölgeye uçmak istiyorum. İnşallah her kitabı kapadığımızda o ülkede oluruz. Bu niyetle okuyorum. Filistin: gidildi darısı diğerlerine Sıradaki kitabı okuduktan sonra, o bölgede olmak duası ile. İslam beldelerini tek tek görmeden bu diyardan gitmek istemiyorum :/
FilistinTaha Kılınç · Ketebe Yayınları · 2023639 okunma