Merhabalar
Kitap sever dostlarım. Türü polisiye olan bir kitap. Kendisi ödüllü bir kitap. Polisiye severler bu kitabı da sevecek. Matematik problemi çözer gibi bir polisiye okuması oldu benim için. Kitap aslında başta cinayeti işleyen kişiler belli ama cinayetin nedeni ve nasıl işlendiği bir kurgu. Hani çok aksiyonlu değildi içsel yönlere daha çok anlatılmıştı. Kitabın konusuna gelirsek
Kitabın merkezinde Yasuko Hanaoka adlı bir kadın ve onun kızı var. Yasuko’nun eski eşi, şiddetli ve takıntılı bir karakter. Yasuko ve kızı için sürekli bir tehdit oluşturuyor. Komşuları olan Ishigami, matematik öğretmeni ve eski bir deha. Sessiz, içine kapanık biri. Yasuko’ya platonik bir hayranlık besliyor ve onun güvenliğini sağlamak için her şeyi göze alıyor.
Bir gün Yasuko nun eski eşi evine gelir orada olaylar başlar kadın ve kızı kendini savunmak için eski eşine zarar verir sonu cinayetle biter. Çok korkarlar kendisine hayran olan matematik öğretmeni İshigami bu cinayeti örtpas ermek için zekice bir plan yaparlar. Olayın görünüşünü “rastlantısal kaza” veya “başka bir suçlu” gibi göstermek için çevredeki kanıtları manipüle ederler. Olayı araştıran Kusakabe ve başka dedektifler, sıradan bir cinayetten şüphelenmez; çünkü olay çok zekice kurgulanmıştır. Ama Kusakabe’nin arkadaşı fizikçi profesör arkadaşı İshigaminin arkadaşıdır. Bu olayı şüpheli hale getiriyor dedektif için . Dediğim gibi kitapta çok olaylı bir şey yoktu daha çok cinayetin nasıl dahice hazırlandığı ve Ishigami’nin yaşam öyküsünü be olayla bağlantısını görüyoruz. Ishigami’nin zekice planını merak ediyorsanız okuyun derim kitpla kalın.