·360 syf.··Beğendi
···Okunma: 04 Kasım 2025 13:27 Güven, ABD’yi büyük buhrana götüren, borsanın parlak yıllarını ‘sihirbaz’ olarak nitelendirilen bir yatırımcı üzerinden anlattığı çok katmanlı romanı Hernan Diaz’ın.
Amerikan sermayesinin ünlü ailelerinden birinin içe dönük oğlu New York borsasının en gözde yatırımcısı haline geliyor. Sermaye piyasasının açıklarını da kullanarak kurduğu sistem ile sadece kendi servetini arttırmıyor; birçoklarına göre tüm dünyadaki ekonomik sistemlerin de kaderini değiştirerek büyük buhrana sebep oluyor. Güven bu gizemli adam ve eşinin hayatının farklı bakış açıları ve kişiler tarafından ortaya çıkarılmasının hikayesi. Ve kahramanların hikayesi etrafında 20. yüzyıl başı Amerika’sının ekonomik ve toplumsal portresi çizilirken geri planda aynı dönem Avrupa’sı ile ilgili detaylara yer veriliyor. Hikayedeki gizem farklı anlatım tekniğiyle romanın sonuna kadar devam ediyor ve sürpriz sonla bitiyor roman.
İyi çeviri ve hatasız baskı İthaki Modern’in özeni konusundaki düşüncemi pekiştirdi. Hernan Diaz okumak yine çok keyifliydi. Merakla bekleyeceğim yeni eserlerini.