2025 12. kitabı
Bugün severek okuduğum bir kitapla sizlerle birlikteyim... Kitabın Adı- Şişedeki Gemi Kitabın Yazarı- Murat Özsan Kitabın Sayfa Sayısı- 330 Damla, annesinin kanser olduğunu öğrendikten sonra babası ile sırayla hastanede nöbetleşe durmaktadır. Yine bir gün nöbet sırası ona geldiğinde babasının yanına giderken annesi ile konuşmalarına kulak misafiri olur. Ondan saklanan bir şeyler olduğunu anlayan Damla, uzun uzun konunun ne olduğunu düşünür. Daha fazla duramayacağını anlayınca annesine gizledikleri sırrı sorar. Annesi zorda olsa geçmişin kapılarını aralar ve anlatmaya başlar. Sertap, daha önce bir evlilik yapmıştır ve bu evlilik sonucunda ailesi ile sorunlar yaşamıştır. Çok severek evlendiği adam onun hayatında bir pişmanlığa dönüşmüştür. Onunla yaşadığı birlikteliği, bu birliktelik sonucunda doğan çocuklarını, onların başına gelenleri bir bir kızına anlatır. Ama Damla'nın asıl bilmediği sır kendiyle ilgilidir. Peki bu sır neydi? Damla'nın Sarp adında bir abisi vardır. Ancak rahatsızdır. Damla abisiyle ilgili hikâyeyi dinledikçe onu şişedeki bir gemiye benzetir. Peki bu şişedeki gemi bir gün denize açılabilecek midir? Şişedeki Gemi sadece bir aile romanı değil, geçmişte yaşanan olayların, sırların, kırgınlıkların, pişmanlıkların, yapılan yanlış seçimler ve sonuçlarının harika bir anlatımla harmanlanmasıyla oluşmuş harika bir hikâye... Yazarımızdan daha önce Yenişehir'de Bir Kavak Ağacı kitabını okumuştum ama bu kitabını daha çok sevdim okumak isteyenlere şimdiden keyifli okumalar dilerim Kitaptan Alıntılar "Fırtına yüklü bulutlar pek çok ruha felaket tellallığı yaptırırken, bazıları onda gökkuşağının renklerini görürmüş." "Hayatının değiştiği dönemler vardır; insanı usul usul törpüleyen, şekillendiren, çektikler açan dönemler. Ancak ne kadar değişsen de hep kendin kalırsın. Fakat bazı değişimler öyle dehşetengizdir ki seni girdabında boğar. Buldukları sadece cesedindir." "Bazı şeyler bir haberin getireceği faydadan daha kıymetlidir." "Gerçek sevgi, en derin yaraları bile sarabilecek güce sahip." . . . . #okudumbitti #kitapönerisi #şişedekigemi #muratözsan #alakargayayınları #tavsiyekitap #kitapalıntı #_dream_bookstore
Şişedeki GemiMurat Özsan · Alakarga Yayınları · 202527 okunma