···Okunma: 04 Kasım 2025 23:39 Bu kitap kesinlikle muazzam. Okurken sanki ana karakterin bile öleceği hissine kapılıyorsunuz. Yazar öyle güzel anlatmış. Dili çok akıcı. Ana karakterlere bayıldım. Hiç ara vermeden bitirilebilecek bir kitaptı. Diğer iki kitabı okumak için sabırsızlanıyorum.
Kısaca konusundan bahsedeyim. Kitap, ejderhaların, savaş akademilerinin ve ölümcül seçimlerin hüküm sürdüğü bir dünyada geçiyor. Ana karakter Violet Sorrengail, aslında sessiz, kitaplara düşkün biri — ama annesi, ülkenin en güçlü komutanlarından biri, onun katip olmasını değil, binici olmasını istiyor. Violet istemese de Biniciler bölüğüne gönderiliyor; burası öğrencilerin ya ejderha bağı kurup binici olduğu ya da sınavları geçemeyerek öldükleri bir bölüm.
Okulda her şey tehlike dolu: rakip öğrenciler, sert eğitimler ve en korkutucusu — ejderhalar. Üstelik Violet, hem bedenen zayıf hem de annesinin geçmişte kırdığı bağlar yüzünden birçok düşmanı var. Buna rağmen cesareti, zekâsı ve inatçılığıyla hayatta kalmaya çalışıyor.
Zamanla Violet, okulun en tehlikeli öğrencilerinden biri olan Xaden Riorson ile karşılaşıyor. İkisi arasında hem nefret hem de beklenmedik bir çekim oluşuyor. Ancak okulun duvarlarının ardında çok daha büyük sırlar yatıyor ve Violet’in kaderi, hem ejderhaların hem de tüm krallığın geleceğini değiştirebilir.
Bu şekilde. Okumanızı şiddetle öneririm. Özellikle Ejderhaları çok sevdim. Binicileri ile kurdukları diyaloglar bence çok eğlenceliydi. Violet ve Xaden arasında olanlar da baya etkiledi beni. İkisi çok iyi bir çift. Okuyun, okutturun.