Sürükleyici bir gerilim ve macera arayanlara tam adres bu!
Alıntı:
Neriman bu pislikleri bitirmeye ant etmiş sağlam bir kızdır. Eşref ile İzmir’e gelmeden bir gün önce oturup Neriman’la konuştuk. Ona sizden bahsettim. Sizin onu tanıyabilmeniz için düzenlenen her gecede yeşil elbiseler giyecek...
Demiş ve bitkin düşmüştü Nazan. Yaşadıkları yenir yutulur gibi şeyler değildi. Çok zeki ve cesur bir kızdı. O sırada Nazmi ve Yasemin içeri girdi. Bizim çocukları balkona yuvarlak masaya acil topladım. Ben, Hayri, Nazmi ve Yasemin. Önce durumu Yasemin’e anlattık. Yasemin Nazan’ ın yanına gidip rahat olmasını ve bu işin üstesinden gelebileceğimizi söyleyip, kıza sıkıca sarıldı. Ve;
Zilli Yasemin:
- Eşref sakın bir delilik yapma ablacığım, çok iyi düşünmüşsün şimdi sıra bizde. Cemil Abi ve Hayri Abi harikulade bir plan yapar ve o şerefsizlere dersini vermek için yola çıkarız. Hem onların cezasını verir hem de diğer kızları kurtarırız.
Eşref:
- Merak etme abla ben yapacağımı yaptım ve Üçkağıtçı Melekler’ e sonuna kadar güveniyorum, eminim ki en iyi planı yapacaklar.
Gençler salondaki kanepede oturup çaylarını yudumlarken Yasemin yanımıza geldi. Hayri bir sigara yaktı, derin bir nefes çekti, gök yüzüne baktı ve bize dönüp başını salladı. Yine dilinden bal damladı, söze başladı;
Tüysüz Hayri:
- Hadi bakalım arkadaşlar...
Şimdi kulak kesilin ve beni iyi dinleyin. Bu Clay denen ne olduğu belirsiz insan azmanının ve yanındaki kodoşların dersini verme zamanı geldi de geçiyor bile. Para uğruna daha gelinlik çağına bile gelmemiş talebe kızları ağlarına düşürüp kendi gibi yamyamların mezesi yaptılar ha! Artık öyle kolay olmayacak, benim adım da Tüysüz Hayri ise onlara dünyanın kaç bucak olduğunu göstereceğim ve analarından emdikleri sütü burunlarından getireceğim. Bir plan lazım arkadaşlar bize, sağlam bir plan. Artık bu yamyamların Üçkağıtçı Melekler’i tanımasının zamanı geldi. Şimdi her yerde Nazan’ı arıyorlardır. Biz onlara Nazan’ı değil daha işveli daha cilveli Jale’yi göndereceğiz. Bizim Yasemin’i. Onlarla savaşacak kadar gücümüzde, aracımızda, insanımızda var şükürler olsun. İlk plan Yasemin, şu Cem denilen dallamanın takıldığı yerlere gidip, Amerika’dan Türkiye’ye babası ve kardeşiyle tatile gelmiş, artist olmak isteyen saf kızı oynayıp Cem'i kündeye getirecek. Ava giderken avlanmak neymiş öğrensin bakalım o gevşek. Bizim daha önceden ayarladığımız mekana Cem’i getirecek. Birer birer alacağız hepsini birer birer kim neye meyilli ise tuzağı oradan kuracağız. Ee herkesin bir zaafı var öyle değil mi?
Sansar Cemil:
- Öyle tabi, eyvallah!
Tüysüz Hayri:
- Cemil, Eşref ve bizim çocuklar Cem denilen yavşakla ilgilenirken. Biz de eş zamanlı Nazmi ile birlikte Clay ’in Beyoğlu’ndaki mağazasını ziyaret edeceğiz. En kaliteli ve pahalı markalardan birer takım elbise alıp poşetinden hiç çıkartmadan arabaya yerleştireceğiz. Bu işte kullanacağımız tüm araçlar kiralık olacak. Önce İstanbul’daki araba kiralayan şirketleri bir araştıralım. Tabii ki araçların hepsini sahte kimliklerle kiralayacağız. Bunlar çok güçlüymüş her yerde adamları vardır. Çok dikkatli olmamız lazım. Araçları farklı firmalardan ikişer günlük kiralama yapacağız. Her firmadan bir araç ki dikkat çekmeyelim. Bu deyyusların oralarda da parmağı vardır. Takım elbiseler ne mi olacak. Dedim ya herkesin bir zayıf noktası var. Bu baş pezevengin zayıf noktası da takım elbiseler yani lüks erkek giyimi. İzmir’de kapanmakta olan mağazamızdaki tüm elbiseleri yarı fiyatına kendilerine verebileceğimizi ve mal teslimatının İzmir'de yapılacağını. Para bir yana mal bir yana diyerek o çakma Clay ve adamlarını bizimle İzmir’e gelmeye ikna edeceğiz. Galata’daki ev en son iş oraya öyle bir baskın yapacağız ki tüm darbelerden sonra akılları duracak. Bir daha kendilerine gelemeyecekler.