Puan vermedi·416 syf.··Beğendi
···Okunma: 02 Kasım 2025 10:34 Bugün kalemiyle ilk kez tanıştığım @fatmaerdek kaleminden Şahika kitabıyla geldim. Kitabı bitirdiğimde neden kendisini okumak için bu kadar geç kaldım dedim. Kalemi, anlatımı, kurgusu o kadar güzeldi ki bir günde kitabı okudum. Kitap günümüz ve geçmiş olarak ilerliyor ve ben bu türde kitapları okumayı çok seviyorum.
Bu kitapt iki kadının hikayesini anlatıyor. Günümüzü Karen'den geçmişi Şahika'dan okuyoruz.
Karen yıllar önce yaşadığı kötü biten ilişkisinin izlerini silebilmek için Türkiye'ye dönmüştü. Bir davette gördüğü genç adam ile kalp atışları hızlanır. Bunun sebebi onu yaşadığı acının sebebi olan kişiye benzetmesiydi. Fakat o olmadığını anlar ve davetten ayrılır.
Aradan iki yıl geçmişti ve Karen hiç beklemediği bir iş almıştı. Şahika Giray, onun hikayesi herkes tarafından merak ediliyordu ve Karen bu röportajı yapacak kişi olmuştu. Karen Şahika'nın Isparta'da bulunan göl evinde bir süre misafir olacaktı.
Karen eve gittiği akşam eve gelen adamı bir yerden tanıdığını düşünse de hatırlayamaz. Daha sonra adının Aral olduğunu öğrendiği kişinin davette gördüğü adam olduğunu anlar. İkisi de birbirinden etkilense de arada bazı engeller vardı.
Şahika ise yakalandığı hastalık yüzünden her şeyi yavaş yavaş unutmaya başlamıştı. Acı, mutlu günlerini unutmadan bunları Karenl'e paylaşmak ister.
Çocukluğundan itibaren yaşadıkları kolay değildi. Zengin bir ailede rahat büyüse de sevgiye aç biriydi. Babasını kaybettikten sonra asıl zorluklar başlamıştı. İhanet, acı, aşk...
Karen ve Aral'ın hikayesinede ortak oluyoruz ama Şahika'nın hikayesini okumayı daha çok sevdim. O kadar temiz, saf ve iyi niyetli birisiymiş ki herkes tarafından sevilmiş, saygı duyulmuş. Son sayfalarda gözlerim dolduğu yerler oldu. Çok severek okuduğum bir kitaptı ve sizin de okumanızı şiddetle tavsiye ederim.