···Okunma: 05 Kasım 2025 08:01 Kitap dede-baba-çocuk üç kuşak arasında dönüyor. Kimi hikayesinde babaların dertlerinden bahsetmiş, kimi hikayesinde kendini çocukların yerini koyup çocukların sorunlarından bahsetmiş.Masum diye adlandırılıp anlatılan bütün o masalların aslında hangi hikayelerden hangi kötülüklerden geldiğini bilmemek mesela. Kırmızı Başlıklı Kız, Alice Harikalar Diyarında ve daha nicesi... Peki gercekten çocuklara anlatılması gereken masallar mı bunlar? ( Verilen bilgilendirmeler bana yetmedi ve bu konuyu kapsamlı olarak araştırdım masalların psikanaliz durumu ,ilginç sonuçlar edindim açıkçası)
Tarihi, coğrafyayı ezbere dayalı bir sistemle ve kitaplardan okuyarak mı öğrenmeli bu çocuklar? (Klasik eğitim sistemi sorgulamaları)
Belgeseller izleyerek, müze gezilerine katılarak, ebevenylerinden dinleyerek, zamanla ilmek ilmek öğrenmek varken çözüm binbir zorlukla taşınan kalın ve ağır kitaplardan ezberletmek mi olmalı? Ya da oyun oynayarak, kitap okuyarak, ailesiyle vakit geçirerek değil de çizgi filmler eşliğinde, o kurstan bu kursa koşarak, bütün saatleri planlı programlı ve ayrıca sınavlar eşliğinde mi büyütmeli çocukları? En güzel zamanlarını bilinçsizce, sevgisizce, yalnız mı geçirmeli çocuklar/gençler?
Peki şiddet cinsellikten neden daha geçerli/ daha olur gözüyle bakılıyor...Ahlak dışı olduğunu bildiğin ama görmediğinde olmamış olmasını kaniksadığımız bir çok örneğe yer verilmiş.
Hayır demeyi öğretin diyor kitap desin çoluk çocuk tabiki ama öneride sunsun ama kaldıkî "hayır "ları kaldirabilecek kadar sağlam bir toplummuyuz...her hayır kabul ediliyor mu?ya da hayır deyince duran var mı..
Özetle
Kime ne kadar zaman ayırdığımızı sorgulayabileceğimiz bir kitap.