·128 syf.····Okunma: 09 Kasım 2025 23:18 Tarık Tufan’ın bu metni, insanın eksikliğiyle, yarım kalmışlığıyla ve bitmeyen arayışıyla yüzleştiği bir iç yolculuğu anlatır. Yazar, insanı “tamamlanmamış bir cümle” metaforu üzerinden tanımlar; bu benzetme, hem dilsel hem varoluşsal bir anlam taşır. Nasıl ki tamamlanmamış bir cümle, anlamını bulmak için bir kelimeye daha, bir nefese daha ihtiyaç duyar; insan da yaşamı boyunca kendini tamamlamaya, eksik yanlarını bulup onarmaya çalışır.
Metinde dikkat çeken en güçlü yön, insanın “hevesleri, beklentileri, erteledikleri, kursağında kalmış kelimeleri” üzerinden anlatılmasıdır. Tarık Tufan, sıradan ayrıntıları büyük bir iç sızısına dönüştürür. Günlük hayatın sessiz anlarında bile bir eksiklik, bir yarım kalmışlık hissi vardır. Bu da onun yazınındaki temel duyguyu, yani “yarım kalmakla var olma” hâlini yansıtır.
“Yalnızlığıyla bile bir araya gelemeyecek kadar ıssız” cümlesi, insanın iç dünyasındaki derin yalnızlığı çok sade ama yıkıcı bir biçimde ifade eder. Burada yalnızlık bir durum değil, neredeyse varoluşun özü haline gelir. Buna rağmen, yazar umudu tamamen terk etmez. “Bütün bunlara rağmen hayat, yine de anlamlı bir cümle kurabilme isteğidir.” ifadesi, Tarık Tufan’ın karanlığın içinde bile bir ışık arayan sesini yansıtır.
Sonuçta, bu kısa metin bize şunu söyler: İnsan hiçbir zaman tamamlanmaz. Hep eksiktir, hep arayıştadır. Ama belki de anlam, o eksikliği tamamlamaya çalışırken kurulan cümlelerdedir. Tufan’ın anlatısında, eksiklik bir kusur değil, insan olmanın en doğal hâlidir.