İyi hazırlan Menzoberranzan, geliyorum!
2025 42. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2025 21:39
İnceleme yazıma kitaptan bir alıntı yaparak başlamak istiyorum. Bu alıntı bir başına hiç manalı olmasa bile, kitabı okuduktan sonra çok daha anlamlı olacaktır okurlara; "İşte geldik" dedi büyücü. "Şimdi, kimse çok fazla aldırış etmezse, aşağıdaki mağarada en rahat yeri bulmaya ve kahrolası bir insan gibi uyumaya gidiyorum." Açıklayayım; Drowlar, Unutulmuş Diyarlar evreninde bildiğimiz manada "uyku" ihtiyacı olmayan, uyumayan, sadece fiziksel yorgunluklarını meditasyon benzeri bir "düş" anlarında gideren bir ırk. Dolayısıyla, maceranın başından beri bizi türlü muziplikleriyle eğlendiren, şaka yapmayı seven ve ekibin "ağır toplarından" Lolth rahibesini fazla "sinirlendiren" büyücümüz Pharaun, bu kitabın başından beridir (ve hatta neredeyse serinin başından) ilk defa çok ciddi ve haklı. Bitmek tükenmek bilmez bir koşuşturma ve yolculuk, Diyarlarda ve hatta Düzlemlerde dahi süren bir yol hikayesi okuyoruz ekibimiz için. "Arayışları" biraz şehirlerden uzakta, yollarda sürüyor bu sefer. İlk iki kitapta başlayan macera bu sefer drowların devasa şehri Menzoberranzan'a sıçrıyor ve yukarıda bahsettiğim yol hikayesinin yanında şehrin "kapısına" dayanmış bir kanlı savaşa da tanıklık ediyoruz. Hem de ne savaş :) Drowları az çok tanımış, hakkında biraz fikir edinmiş herkes şundan emin olsun; drowlar katıksız drowluklarına çok daha fazla drowluk ekliyorlar :) Kendi halkına ihanet eden, güvenilmez drowlar ve daha da güvenilmez müttefikler, yer altından çıkmış yüzeyde yaşayan ve Lolth'a tapınmayan, kendilerine başka tanrılar seçmiş, anarşist, suikastçi bir drow toplumu; ve finale doğru "küçük bir aile içi çatışma" :D Eh, ekibimiz çok yorgun ve "kahrolası insanlar gibi" bir uykuya ihtiyaçları var. Umarım iyi dinlenirler. Çünkü serinin 4. kitabı TükenişTükeniş ekibi çok daha fazla "tüketecek" :D
HükümRichard Baker · Laika Yayıncılık · 200913 okunma