Örümcek Kraliçe'nin Savaşı Serisi 4. Kitap / Unutulmuş Diyarlar

Lisa Smedman
7 Şubat 2011
Laika Yayıncılık
Orijinal Adı:
Extinction (Forgotten Realms: War of the Spider Queen, #4)

Tanrıların başaramadığını başarmak
2025 43. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2025 00:36
Unutulmuş Diyarlar yavaş yavaş bitiyor benim için. Geriye bu seriden 2 ve bir başka seriden 3 kitap kaldı. Sonra tozlu raflarda yerini alacak kitapalar, belki çürüyüp yok olana kadar duracak orada, sayfaları dağılacak... Ama şunu çok iyi biliyorum, Unutulmuş Diyarlar'ı ben asla UNUTMAYACAĞIM. Benim için zihnimde "inanılmaz fantastik bir evren", aklımda "çok uzun bir zamana yayılmış" bir macera olarak kalacak hep. Ve bilmiyorum, böyle bir macerayla tekrar karşılaşır mıyım? Çok zor. Bu evrene, bu maceraya aşığım ben. Her kitapta, her yeni hikayede tekrar tekrar aşık oluyorum. Ve yine aşık olduğum maceralardan birisi; Örümcek Kraliçenin Savaşı Serisi. Henüz bitmedi ve bu 4. kitabı hadi gelin inceleyelim: Maceramız kaldığı yerden ( #287752172 ) hız kesmeden devam ediyor. Bir önceki kitabı Hüküm için yazdığım incelemede en son şöyle söylemiştim, "umarım ekibimiz iyi dinlenir, çünkü bir sonraki kitapta canları çıkacak" :D Ve aynen öyle oluyor. Ekibimiz biraz mecburiyetten, biraz arayıştan dolayı ikiye bölünüyor. Asıl ekibin Tanrıça Lloht un sessizliğini araştırması devam ederken, ekipten ayrılan Halisstra ve Ryld ayrı bir maceraya, ama yine günün sonunda Tanrıçayı aramaya devam ediyorlar :D 3 paragraf spoiler var aman dikkat! SPOILER ALERT Yıkılmış bir evden yeni bir eve, yok olmuş bir tanrıçadan yeni bir tanrıçaya geçiş yapan Halisstra, eski ekip arkadaşı, yeni aşkı Ryld ile birlikte bireysel bir göreve çıkıyor ve "aile yadigarı" bir kılıcın peşine düşüyorlar. Yeni tanrıçasından aldığı güçler, onu tekrar eski ekip arkadaşlarıyla buluşturacak. Ama bu sefer her şey eskisi gibi olmayacak. :D Menzoberranzandaki savaş durulmuş, kuşatma engellenmiş vaziyette. Şehrin baş büyücüsü icine düştüğü durumdan kurtuluyor ve şehirdeki evlerin
TükenişLisa Smedman · Laika Yayıncılık · 201115 okunma

Lisa SmedmanYazar · 1 kitap
Bir bilim kurgu, fantastik yazarı ve gazeteci.