1Q84'ün İnsanda Yarattığı İnfial
2025 77. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2025 01:24
Haruki yine yapmış yapacağını. 1Q84 kitabında kurgulamayı yaparken, çapraz karakter anlatımını mükemmel yapmış. Aomame'nin çocukluğu, gençliği insanın içine işlercesine verilmiş. Aynı şekilde hikayenin bir diğer ana karakteri olan Tengo da iyi işlenmiş. İki konu nasıl birleşecek diye beklerken ufak tiyolarla sezdirmeyi de çok güzel yapmış. Haruki şaşırtmıyor. Özellikle yüksek kültürel birikimini okurla sohbet edercesine hikâyeye yedirmesi ise keskin zekasının bir örneği daha olmuş. Müzik, matematik ve edebiyat alanında yaptığı bilgilendirmeleri, okura çeşitli metaforlar ile vermesi de hayranlık uyandırıcı. Hemen ikinci kitaba başladım. Aomame ve Ten Go'nun hikayesi nerede kesişecek merakla bekliyorum. (Tahmini olarak söylüyorum. Tengo'nun yazdığı romandaki çift aylı dünyadan, Aomame ve hikayesi gerçeklikle bağlantılı bir alt roman olabilir hissi verdi bana. İkinci kitap incelememde sonuçlananlar üzerinden devam edeceğim.) Tavsiye eder miyim? Şiddetle tavsiye ederim. Anlatımı su gibi akıyor. Dili de oldukça yalın. Hikayesi ise merak uyandırıcı ve derin semboller ile bezeli.
1Q84 - 1. KitapHaruki Murakami · Doğan Kitap · 20243,528 okunma