Puan vermedi·263 syf.··Beğendi
···Okunma: 06 Nisan 2018 12:59 Murat Menteş’in kalemiyle 2015 yılında tanıştım. Ruhi Mücerret kitabına bayılmıştım, o zamandan beri herkese öneriyorum. Ruhi Mücerret yorumumda herkesin beğeneceğine eminim demişim ama geçen sürede gördüm ki kitabı herkes sevmiyormuş :-) Bu yüzden bu sefer iddialı cümleler kurmayacağım. Murat Menteş kitaplarıyla ilgili gözlemlediğim şey ya “Bu ne be?” diyerek yarıda bırakıyorsunuz ya da hayranı olup bütün kitaplarını okumak istiyorsunuz. Ben ikinci gruptanım.
Yazarın karakterlerine ilginç isimler koyma alışkanlığı bu kitapta da devam etmiş. Karakterlerin bazılarının isimleri şöyle: Nuh Tufan, İbrahim Kurban, Umur Samaz, Su Samaz, Pembe Pepe…
Ben kitabı April Yayıncılık baskısından okudum. Yayınevi değişince kitabın kapağı da değişmiş. Sarı renkli kapağa bayıldığımı söylemek istiyorum. Zaten ben kitap kapaklarında sarı rengi çok severim ama nedense yayınevleri tarafından pek tercih edilmiyor. Bu arada kapaktaki iki adamı tanıdınız değil mi? Yazar Alper Canıgüz ile yönetmen Onur Ünlü. Ruhi Mücerret’te olduğu gibi Dublörün Dilemması’nda da Alper Canıgüz’ün kitap isimleri ve kitap karakteri Alper Kamu’nun adı geçiyor. Aynı dönemin yazarlarının birbirini desteklemesini çok hoş buluyorum.
Kitabın her bölümünün bir alıntıyla başlamasını çok sevdim. Zaten Murat Menteş kitapları en çok pos-it kullandığım kitaplar oluyor. Yalnız nette okuduğum yorumlarda yazarın biraz muziplik olsun diye biraz da daha ilgi çekici olsun diye kendi sözlerini sanki ünlü bir yazar ya da düşünür demiş gibi yazdığını öğrendim. Bu yüzden kitapta alıntı gibi yazan sözleri ben direkt yazar yazmış gibi yazacağım.
Yazarın genel kültürü çok iyi. Kitapta film, müzik, resim vb. konularda çok ilginç bilgiler öğrenebilirsiniz ama gerçekliğini araştırmakta fayda var. Ben alıntı olayını öğrendikten sonra her bilgiden de şüphe etmeye başladım :-)
Murat Menteş hayranlarına; Ruhi Mücerret’i severek okuyanlara; ilginç karakterler, farklı diyaloglar ve kelime oyunları okumak isteyenlere ve “Ya bu kadar bahsettin, merak ettim şimdi.” diyen herkese şiddetle öneriyorum Dublörün Dilemması’nı.