·184 syf.····Okunma: 06 Kasım 2025 00:00 Kitap anlatım sarmalı itibari ile gayet başarılıydı. İçindeki giz ve sanatsallık şiirsellik kitabı çok akıcı yapıyor ancak kitabın son kertede verdiği mesajı sevmedim Füsun karakterine bir bebek vererek onu hayata tutundurmak. Yada ne bileyim semişin annesinin sırf efsun için hayatına tahammül etmesi. Aynı şekilde Anneanne salihanın çocuklar yeterince büyüyünce uykuya dalması gibi kadının hayatını çocukları üzerinden anlamlandıran bir felsefe Zeynep kaçar gibi bir feminist dustura sahip bir yazara asla uygun olmamış. Hayatta elbette anne olmadan bilemeyiz ama dünya üzerinde anlamlı duygularda vardır. Çocuklarımızdan başka insanlarda vardır. Hayatta tutunması gereken ülkülerde vardır. Bahsi geçen karakterler ellerinden her şey alınmış karakterler olarak tasarlandığı için belki onlara özel bir son yazılmıştır ancak kendi görüşüm bu yönde. Hatta kitabın isminde ki kabuk sadece çocuklarının sığınması için içi tükenip biten kadınlara işaret ediyordur belki.