Sen Harika Bir Kızsın #okudumbitti
Sizlere kız çocuklarının iç dünyasına sevgiyle ve incelikle dokunan çok güzel bir kitaptan bahsetmek istiyorum: Sen Harika Bir Kızsın.
Bu kitapla birlikte birbirinden farklı kızların hikâyelerine konuk oluyoruz. Her birinin hayalleri, korkuları, soru işaretleri ve “ya yapamazsam?” diye düşündüğü anları var. Hepimiz çocukken bunları hissettik, bazen hâlâ hissediyoruz değil mi? Ama onların en güzel tarafı şu: Ne olursa olsun denemeye devam ediyorlar, içlerindeki ışığı buluyorlar ve kendi güçlerini keşfediyorlar.
Kitap sadece “cesur ol” demiyor; hayatın içinden örneklerle bunu gösteriyor. Yeni okul, yeni arkadaşlar, sorumluluklar, başarısızlık korkusu, kaygılar… Hepsine çok gerçekçi ve sade bir dille değiniyor.
Çocuklara çok değerli bir mesaj veriyor:
Hata yapmak normaldir. Önemli olan yeniden denemek ve kendine inanmaktır.
Çizimlere de ayrıca bayıldım. Siyah-beyaz olmalarına rağmen o kadar yumuşak, sade ve etkileyici ki… Bence bu sadelik, çocukların hikâyeye daha kolay odaklanmasını da sağlıyor.
Yazarla ilk tanışmam bu kitapla oldu ve dili gerçekten çok samimi. Çocuklar için yazılmış olsa da yetişkinlere bile umut kattığını söyleyebilirim.
Kız çocuklarının kendine güvenmesini destekleyen, içlerindeki gücü fark ettiren, incelikle yazılmış bir kitap arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Bir çocuk bazen tek bir cümleyle bile kendine inanabilir; bu kitap tam da o türden bir rehber.
Unutma:
Kendine inan, denemekten korkma, ışığını saklama.
Çünkü sen gerçekten harika bir kızsın!
@teraskitap
#senharikabirkızsın #çocukkitapönerisi #çocukkitapları #kitaptavsiyesi #özgüvenkitabı #kızçocuklarıiçinkitap #teraskitap #çocukgelişimi #ilhamverenkitaplar #çocukedebiyatı #okuyananneler #kitaponerisi #bookstagramturkey #kidlit #çocukpsikolojisi #çocuklarokuyor #mutlulukokumakta #kitapkolikkafasikitapyorumu #reklamdeğilöneri