2025 34. kitabı
Çarpıcı ama iğrenç bi kitaptı, hala aynı düşünüyorum. Başta faikin iğrenç karakteri, kadın düşmanlığının bilinç akışında bu kadar ayrıntılı ve tekrarlarla dolu geçilmesi midemi bulandırdı, sonra Meleğin çaresizliği, kimsesizliği, yaşadığı iğrenç robotik hayat, o iğrençliği kabullenmişliği, başka yol bile düşünememesi kusma isteği uyandırdı. Yalçının aslında iyiymiş gibi görünüp bütün iğrençliklere ortak oluşu, diğer pisliklerden bence hiç bir farkının olmaması da son noktayı koydurdu. Ne kadar çarpıcı olursa olsun bu kadar pisliği zihinlerimize almamalıyız ya, ben böyle düşünüyorum. O yüzden kimseye önermem. Ah be, ah be. Neden bu kadar zor bu dünyada kadın olmak. Benim okurken midem kaldırmıyor, bunca kadın neler yaşıyor ya. İğrençsin dünya.
Asılacak KadınPınar Kür · Can Yayınları · 202611,5bin okunma
Gerçek bir edebi eser seni böyle rahatsız etmeli zaten, kadının toplumsal olarak büründüğü ezilen role isyan ettirmeli sesini çıkartmana sebep olmalı. Ozaman işte düşünüyorsun birşeylerin değişmesi için ilk kıvılcım atılıyor.
Gerçek edebi eser beni rahatsız etmeli diye tacizin iğrenç safhalarını tekrar ede ede beynimizin en derinlerine sokalım o zaman. Bunu kabul etmiyorum. Kadının toplumsal olarak büründüğü role isyan ettirecek kitabın da bu olduğunu düşünmüyorum. Kitap bir çok insanı tetikleyecek, psikolojik olarak zora düşürecek unsurlar içeriyor.