Küçük bir kız çocuğu hayatla kuramadığı bağı vahşi bir hayvanla kurabilir mi? Peki aradan geçen bir yıldan fazla süreye rağmen vahşi doğada kendisini bulan bir kutup ayısı bu küçük kızla olan özel bağını hatırlayabilir mi?
April Ayı Adası’ndan döneli yaklaşık bir yıldan fazla oluyordu ama hala Ayı ile olan bağını kuvvetli bir şekilde hissediyordu. Ayı da aynı şekilde onu özlüyor muydu acaba?
Bir gece onu derin uykusundan uyandıran bir ses duydu. Bu Ayı’nın kükremesiydi buna emindi. Ayı’nın ona ihtiyacı vardı Ayı Adasına geri dönmeliydi.
Kutuplarda geçen bu maceranın devamının gelmesi beni aşırı mutlu etti ve heyecanlandırdı. Kitabı okurken resmen nefesimi tuttum. April’in Ayı ile olan bağı o kadar güçlü ki kitabı okurken kendimi sürekli o bağı ve getirdiği duyguları hissederken buldum. İlk kitap olan Son Ayı’yı okurken 28 yaşındaydım. Şimdi bu kitabı, Ayı Dönüyor’ü okurken 30 yaşındayım. 11 yaşındaki bir çocuk heyecanıyla okudum. Ayı’yı 11 yaşındaki bir çocuk kalbiyle sevdim. 11 yaşındaki bir çocuk merakıyla çıktım bu maceraya April ile beraber.
Eğer sizde hayatla bağ kurmak konusunda kendinizi kısıtlanmış hissediyorsanız April ile bu maceraya çıkmalısınız. Çocuk kalbimizi ve ruhumuzu besleyen bu öykü bence insani ilişkilerimizin bu kadar bozulduğu bir dönemde bize yani yetişkinlere çok büyük bir ders veriyor.
Bu bir kitap hakkında yazdığım ilk inceleme. Nasıl yazılması gerektiğini bilmiyorum. Sadece kitap o kadar derinden etkiledi ki onun hakkında bir şeyler yazmalıyım diye düşündüm. Kendi adıma hayatın vahşi tarafıyla bağ kurmamı sağlayan April ve Ayı’ya teşekkür ederek bitirmek istiyorum. Ve bu öyküyü mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.
Ayı DönüyorHannah Gold
Ayı DönüyorHannah Gold · Timaş Genç · 2023345 okunma