Sevdiğin Şey Uğruna Ne Kadar İleri Gidebilirsin

Hannah Gold
Ayı, yavaşça yana çekildi. Ve orada, mağaranın görünmeyen derinliklerinden dört dengesiz pençe üzerinde sallanan küçük bir kutup ayısı yavrusu çıktı. April, Ayı Adası’ndan döneli bir yıldan fazla olsa da, Ayı hakkında düşünmeyi hâlâ sürdürüyordu. Svalbard’da bir ayının vurulup yaralandığını duyduğu zaman, o ayının kendi ayısı olduğundan emindi. Yapması gerekenin ne olduğunu biliyordu: Babasını ikna etmeli ve kutuplarda Ayı’yı aramaya çıkmalıydı. Bütün engellere rağmen bunu başarınca, April kendisini yine buz gibi bir maceranın içinde buldu.
Türler:
272 sayfa

Puan vermedi
Bloğumdan alıntılama yapıyorum. Spoi içerir. Ayı doğasında, ana karakterinizi özlemiş ve yaralandığı için bir mesaj verince ana karakterimiz Ayı için tekrar Antartikaya gidip dostuyla bir araya gelir ve maceraya atılırlar. Oldukça güzel bir kitaptı. Anlatımı ve dili beğendim. İçerik güzeldi. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar.
Puan vermedi
April, birinci kitapta kendi ülkesine döndükten sonra uyum sağlamakta zorlanır. Hatta rüyalarında Ayı’ yı görür. Anlar ki onu çağırıyor. Bir gün gazetede okuduğu haberle babasını da ikna edip Svalbard’ a giderler. Orada Ayı’ yı aramaya çıktıklarında kar fırtınası ortasında kalınca köpekler onu kulübeye götürür. Oradan köpekler de gidince yalnız başına kalır. Bir süre sonra dostu Ayı’ yı görür. Ayı onu bir mağaraya götürür. Orada bir deri bir kemik kalmış dişi ayının eşi olduğunu anlar. Bir de yavru görür. Ayı’ nın yavrusu. Ona Fıstık ismini verir. Onu da alıp başka yere giderler. Yavru ayı açlıktan çok zayıftır. Bira gün eski madende kalırsan onları Tör bulur. Güvenli şekilde kutup ayıları merkezine götürüp ona anne edindirirler. Böylece yavru ayı kurtulmuş olur. Hedda onlara rehberlik edecek kişidir ama bir çocuğun Ayı ile dost olacağına da inanmadığı için başlarda zorluk çıkarır. Sonra da ikna olur. Fıstık kendine anne bulduktan sonra bir kararla April, babası ve babasının sevgilisi oraya yerleşir.
Puan vermedi
Son Ayı kitabının devamı olan Ayı Dönüyor yine içimizi ısıtan türden. Ayı 'yı güvenli yere götürmeyi başaran April aylar sonra arkadaşı Tör'den aldığı bir e-mail ile yıkılır. Çünkü e-mailde Ayı 'ya benzer bir kutup ayısının yaralandığını dair bilgi geçmektedir. Mesajı okuduktan sonra April babasını ikna edip Ayı'nın iyi olup olmadığını öğrenmek için yollara düşer. Svalbard'a dönen April Ayı'yı aramaya başlar. Bulduğunda ise yanında küçük bir kutup ayısının da olduğunu görür. Ayı'nın yavrusu olduğunu anlar. Annesinin açlıktan öldüğü yavruya üvey anne bulmak için uğraşan April'i pek yeni macera beklemektedir. İnsanoğlunun yıkımı dünya üzerinde pek canlıyı etkilemekte fakat bir çoğumuz bu acı gerçeği görmemekte ya da görmek istememektedir. Son Ayı ve Ayı Dönüyor kitapları bu acı gerçeğe trajik bir şekilde temas eder. Heyecanla okunacak bu kitap kitap severleri sabırsızlıkla bekliyor.
Puan vermedi
Serinin ikinci kitabı da ilk kitabı kadar güzeldi. Hatta daha da güzeldi. Neden mi? Çünkü fıstık da vardı :)) Çoğu insanın bu kitapları çocuk kitabı olarak gördüğüne emin olsam da yayınevinin kitapları aslında herkese hitap ediyor. Daha da iddialısını söylemek gerekirse; herkes bu kitapları okumalı. Diğer birçok kitabı gibi yine bazı önemli konularda farkındalık oluşturacak nitelikte bir kitaptı. İklim değişikliğine ve iklim değişikliği sebeplerine -özellikle insanlar olarak bunda nasıl bir rol oynadığımıza- dikkat çekmek amacıyla yazılmış. Keşke hepimiz bu konularda April kadar duyarlı olabilsek.. Bu seriyi okumak bana dışarda fırtına varken sobanın kenarında oturuyormuşum gibi hissettirdi. Okurken kuzey kutbunun soğukluğunu hissederken aynı zamanda içerdiği dostluk, bağ, sevgi de içinizi sıcacık yapıyor. April ve Ayı dostluğu zaten tartışılmaz ve ana temaydı ancak ben Tör karakterine de bayıldım! -her insanın böyle arkadaşı olmalı dedirten türden- mükemmel bir insandı. Ve April'in babası peki? Zaman zaman April'in babasına çok haksızlık ettiğini düşünüyorum. Tabii ki hataları vardı ama her şeye rağmen kızına bağlı ve destek olan biriydi. Baştan sona kadar bir kere bile of bitse demedim. Hatta bıraktığım zamanlarda elime alsam da biraz kuzeye ışınlansam, maceralara dalsam dedim. Okumanızı tavsiye ederim :)
9/10 puan verdi
On yedi ay önce ‘Ayı’yı Svalbard’da bırakmışlardı. Ve bu, April Wood’un yaptığı en zor şey olmuştu. Sonrasında ise, hemen o bölgeden ayrılmışlar, Büyükanne Apples’a yakın bir eve taşınmışlardı. April okula da başlamıştı ama, kendisiyle Ayı Kız diye alay eden arkadaşları nedeniyle okula karşı pek sıcak hisler beslemiyordu kızımız maalesef.
Puan vermedi
Birincisini de okuyup yorum yaptığım çok duygusal ve tatlı bir seri, okurken bazen o kadar duygulanıyorum ki günlerce etkisinden çıkamıyorum. Ama herkese öneririm.
Çocuk kitapları
Puan vermedi
Ayı’nın ve April’ın hikayesi güzel bir sonu hakediyordu. Yazarın kalemine yine hayran kaldım. On iki yaş ve üzeri çocuklara ve tüm yetişkinlere önerebilirim. Bu seriyi sadece çocuk kitabı olarak düşünemeyiz.
Puan vermedi
İlk kitabında olduğu gibi burda da April'ın Ayı'yı bulup dostluklarının devam etmesi ve bu dostluğa Ayı'nın yavrusunun da katılması, sonunda April ve babasının Kuzey Kutubunda kalması, Ayı' nın April'ı unutmaması, onu tekrar kurtarması, April'ın Kuzey Kutubunda olanlarla ilgili sınıf arkadaşlarını bilinçlendirmeye çalışması, babasının onunla daha fazla ilgilenmeye başlaması güzeldi. Bana göre kitabın kötü yanı yoktu. Ben çok beğendim. Akıcı bir kitap, okurken sıkılmadım. Herkesin okumasını tavsiye ederim.
10/10 puan verdi
Müthiş bir devam kitabıydı. Son Ayı’yı çok severek okumuştum ve yeri benim için çok ayrı olmuştu. Ayı Dönüyor da kendisini çok hızlı okutan, kutuplarda geçse de içinizi sımsıcak yapan bir kitaptı. İklim değişikliği konusunda çocukları kurguya yedirerek bilgilendirmeyi başaran Hannah Gold’u da tebrik etmeden geçemeyeceğim.
10/10 puan verdi
Çok çok çok güzel bir kitaptı. Okumak isteyen herkese önerebileceğim bir kitap. April ve ayı'nın dostluğu... Beni derinden etkiledi. Bu kitaptaki hayal ürünü olsa da, en iyisi dostun hayvanlar olduğunu bu kitap bize kanıtlıyor bence. Bazen hayvanlar, insanlardan daha iyi dost olabiliyor. Çok iyi birer dinleyici veya sırlarımızı korkmadan paylaşabileceğimiz birer dost. Bu kitabı size anlatmayı çok istesem de, anlatacak kelime bulamıyorum (dilim tutulmuş gibi veya parmaklarım ). Sadece şunları söylemeliyim ki; Buz gibi sıcacık bir hikayeydi. Oradaki soğuğu iliklerinize kadar hissedebileceğiniz bir hikaye.

Hannah Gold
Hannah GoldYazar · 2 kitap
Çocukluk hayali olan yazarlığa başlamadan önce film, tiyatro ve dergilerde çalıştı. Bir süre İspanya'nın güneyine yerleşti. Daha sonra kocasıyla tanışıp evlenen Hannah Gold ülkesine döndü ve İngiltere'nin Doğu Midlands bölgesinde yer alan Lincolnshire'da yaşıyor. 2021'de yayınlanan kitabı The Last Bear (Son Ayı) ile 2022 Waterstones Çocuk Kitapları Ödülü ve 2022 Blue Peter Kitap Ödüllü'nü kazanmıştır. The Lost Whale adlı hikayesi 2022 yılı Mart ayında çıktı.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.