Sevdiğin Şey Uğruna Ne Kadar İleri Gidebilirsin

Finding Bear
Türler:

2026 35. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2026 15:01
Hannah Gold’un Son Ayı kitabıyla başlayan hikâyesi, Ayı Dönüyor ile kaldığı yerden devam ediyor. İlk kitapta April ve Ayı’nın dostluğuna tanık olmuş, onların ayrılığıyla duygulanmıştık. Bu kitapta ise April, Ayı’nın tehlikede olduğunu öğrenince onu bulmak için bir kez daha zorlu bir yolculuğa çıkıyor. Ayı Dönüyor, serinin ilk kitabındaki duygu yoğunluğunu ve doğa sevgisini korurken macera dozunu da artırıyor. İnsan ile doğa arasındaki ilişkiyi, iklim krizinin etkilerini ve sevgi uğruna verilen mücadeleyi etkileyici bir şekilde anlatıyor. Özellikle April ile Ayı arasındaki bağ, kitabın en güçlü yönlerinden biri. Hannah Gold’un sade ve akıcı anlatımı ile çık hızlı okunuyor.İlk kitabı sevenlerin mutlaka okuması gereken, umut dolu ve dokunaklı bir devam romanı. Son Ayı’yı okumadan başlanmasını tavsiye etmem. Çünkü Ayı Dönüyor, ilk kitabın doğrudan devamı ve karakterlerin yaşadıkları olaylar bu kitapta önemli bir yer tutuyor.
2025 25. kitabı
Hannah Gold – Ayı Dönüyor Hannah Gold’un Ayı Dönüyor kitabı, doğa ve hayvan sevgisiyle harmanlanmış, genç okurlara hem heyecan hem de duygu dolu bir deneyim sunan harika bir eser. Hikâyenin merkezinde, bir önceki kitapta tanıştığımız cesur ve meraklı kahramanımız April var. April, kutup ayısı dostu Ayıyı unutamamış ve onunla yeniden buluşma umuduyla Kuzey Kutbu’na dönüyor. April’in Svalbard’daki yolculuğu, okura sadece fiziksel bir macera sunmuyor; aynı zamanda bir karakterin olgunlaşma sürecini, cesaretini ve empati yeteneğini de gözler önüne seriyor. April, kar fırtınaları ve zorlu doğa koşullarıyla mücadele ederken bir yandan da Ayı’nın yanındaki yavru ayıyı buluyor ve ona Fıstık adını veriyor. Fıstık’ın güvenli bir şekilde yeni ailesine kavuşması için verdiği çaba, dayanışma, fedakârlık ve sorumluluk gibi değerleri ön plana çıkarıyor. Kitapta sadece bir çocuk ve ayının dostluğu değil, aynı zamanda insanın doğaya ve hayvanlara karşı sorumlulukları da işleniyor. Hannah Gold, okuyucuya doğanın kırılganlığı ve çevresel değişimlerin etkilerini anlatırken, hayvanların korunması ve haklarının önemine dair önemli mesajlar veriyor. April’in yaşadığı deneyimler, genç okurlara empatiyi, cesareti ve kararlılığı gösteren güçlü bir rol model sunuyor. Ayı Dönüyor, sadece bir macera hikâyesi değil; aynı zamanda çevre bilinci ve hayvan hakları üzerine düşündüren bir yolculuk. Sayfalar ilerledikçe okuyucu, April ile birlikte heyecanı, merakı ve umut dolu duyguları yaşıyor. Kitap, ortaokul seviyesindeki öğrenciler için hem sürükleyici hem de eğitici bir eser olarak öne çıkıyor. Sonuç olarak, Hannah Gold’un kalemiyle hayat bulan Ayı Dönüyor, doğa, dostluk ve cesaret temalarını ustalıkla birleştiren, genç okurların kalbinde uzun süre yer edecek bir kitap.
Ayı DönüyorHannah Gold · Timaş Genç · 2023348 okunma
Tozlanmış duygularım da Ayı ile beraber dönüyor
2025 2. kitabı
Okunma: 24 Ekim 2025 10:42
Küçük bir kız çocuğu hayatla kuramadığı bağı vahşi bir hayvanla kurabilir mi? Peki aradan geçen bir yıldan fazla süreye rağmen vahşi doğada kendisini bulan bir kutup ayısı bu küçük kızla olan özel bağını hatırlayabilir mi? April Ayı Adası’ndan döneli yaklaşık bir yıldan fazla oluyordu ama hala Ayı ile olan bağını kuvvetli bir şekilde hissediyordu. Ayı da aynı şekilde onu özlüyor muydu acaba?  Bir gece onu derin uykusundan uyandıran bir ses duydu. Bu Ayı’nın kükremesiydi buna emindi. Ayı’nın ona ihtiyacı vardı Ayı Adasına geri dönmeliydi. Kutuplarda geçen bu maceranın devamının gelmesi beni aşırı mutlu etti ve heyecanlandırdı. Kitabı okurken resmen nefesimi tuttum. April’in Ayı ile olan bağı o kadar güçlü ki kitabı okurken kendimi sürekli o bağı ve getirdiği duyguları hissederken buldum. İlk kitap olan Son Ayı’yı okurken 28 yaşındaydım. Şimdi bu kitabı, Ayı Dönüyor’ü okurken 30 yaşındayım. 11 yaşındaki bir çocuk heyecanıyla okudum. Ayı’yı 11 yaşındaki bir çocuk kalbiyle sevdim. 11 yaşındaki bir çocuk merakıyla çıktım bu maceraya April ile beraber. Eğer sizde hayatla bağ kurmak konusunda kendinizi kısıtlanmış hissediyorsanız April ile bu maceraya çıkmalısınız. Çocuk kalbimizi ve ruhumuzu besleyen bu öykü bence insani ilişkilerimizin bu kadar bozulduğu bir dönemde bize yani yetişkinlere çok büyük bir ders veriyor. Bu bir kitap hakkında yazdığım ilk inceleme. Nasıl yazılması gerektiğini bilmiyorum. Sadece kitap o kadar derinden etkiledi ki onun hakkında bir şeyler yazmalıyım diye düşündüm. Kendi adıma hayatın vahşi tarafıyla bağ kurmamı sağlayan April ve Ayı’ya teşekkür ederek bitirmek istiyorum. Ve bu öyküyü mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. Ayı Dönüyor Hannah Gold
2024 27. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2024 13:52
April, birinci kitapta kendi ülkesine döndükten sonra uyum sağlamakta zorlanır. Hatta rüyalarında Ayı’ yı görür. Anlar ki onu çağırıyor. Bir gün gazetede okuduğu haberle babasını da ikna edip Svalbard’ a giderler. Orada Ayı’ yı aramaya çıktıklarında kar fırtınası ortasında kalınca köpekler onu kulübeye götürür. Oradan köpekler de gidince yalnız başına kalır. Bir süre sonra dostu Ayı’ yı görür. Ayı onu bir mağaraya götürür. Orada bir deri bir kemik kalmış dişi ayının eşi olduğunu anlar. Bir de yavru görür. Ayı’ nın yavrusu. Ona Fıstık ismini verir. Onu da alıp başka yere giderler. Yavru ayı açlıktan çok zayıftır. Bira gün eski madende kalırsan onları Tör bulur. Güvenli şekilde kutup ayıları merkezine götürüp ona anne edindirirler. Böylece yavru ayı kurtulmuş olur. Hedda onlara rehberlik edecek kişidir ama bir çocuğun Ayı ile dost olacağına da inanmadığı için başlarda zorluk çıkarır. Sonra da ikna olur. Fıstık kendine anne bulduktan sonra bir kararla April, babası ve babasının sevgilisi oraya yerleşir.
2026 6. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2026 10:55
Son ayı kitabının devamı olan “Ayı Dönüyor “kitabının yorumu ile geldim.Son Ayı kitabının final bölümünde April ile Ayı hüzünlü bir şekilde vedalaşmışlardı.Ve dönmelerinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen April’in Ayıyı düşünmeden geçirdiği bir gün bile olmadı.Arkadaşı Tör’den gelen mailde Svalbardda bir ayının vurulduğu yazmaktadır.Bunun üzerine April babasını ikna edip,Svalbarda ayıyı bulmak üzere yola düşerler.Yine macera dolu ve sonunda asla tahmin etmeyeceğimiz güzellikler yaşadıkları bir hikayeydi.Yine içimizi sıcacık yapacak,bizi duygudan duyguya sürükleyecek,yer yer hüzünlendirecek ve en önemlisi çok şey öğretecek bir kitap okudum.İlk kitapta olduğu gibi bu kitapta da küresel ısınma ve iklim değişikliği sonucunda yaşanılan olumsuzluklar,doğal hayatı nasıl tahrip ettiğimiz,bir insanın bile neleri değiştirilebileceği,büyüklerin de çocuklardan çok şey öğrendiği harika bir kitaptı.İlk kitapta olduğu gibi yazarımız çok kapsamlı araştırmalar yaparak yazmış bu kitabı da..Çizimler de tek kelime ile efsaneydi.Çocuk ya da yetişkin farketmeksizin herkesin okumasını tavsiye edeceğim bir kitap,keyifli okumalar diliyorum
2025 15. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2025 10:24
Son Ayı kitabının devamı olan Ayı Dönüyor yine içimizi ısıtan türden. Ayı 'yı güvenli yere götürmeyi başaran April aylar sonra arkadaşı Tör'den aldığı bir e-mail ile yıkılır. Çünkü e-mailde Ayı 'ya benzer bir kutup ayısının yaralandığını dair bilgi geçmektedir. Mesajı okuduktan sonra April babasını ikna edip Ayı'nın iyi olup olmadığını öğrenmek için yollara düşer. Svalbard'a dönen April Ayı'yı aramaya başlar. Bulduğunda ise yanında küçük bir kutup ayısının da olduğunu görür. Ayı'nın yavrusu olduğunu anlar. Annesinin açlıktan öldüğü yavruya üvey anne bulmak için uğraşan April'i pek yeni macera beklemektedir. İnsanoğlunun yıkımı dünya üzerinde pek canlıyı etkilemekte fakat bir çoğumuz bu acı gerçeği görmemekte ya da görmek istememektedir. Son Ayı ve Ayı Dönüyor kitapları bu acı gerçeğe trajik bir şekilde temas eder. Heyecanla okunacak bu kitap kitap severleri sabırsızlıkla bekliyor.
2024 59. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2024 22:32
Serinin ikinci kitabı da ilk kitabı kadar güzeldi. Hatta daha da güzeldi. Neden mi? Çünkü fıstık da vardı :)) Çoğu insanın bu kitapları çocuk kitabı olarak gördüğüne emin olsam da yayınevinin kitapları aslında herkese hitap ediyor. Daha da iddialısını söylemek gerekirse; herkes bu kitapları okumalı. Diğer birçok kitabı gibi yine bazı önemli konularda farkındalık oluşturacak nitelikte bir kitaptı. İklim değişikliğine ve iklim değişikliği sebeplerine -özellikle insanlar olarak bunda nasıl bir rol oynadığımıza- dikkat çekmek amacıyla yazılmış. Keşke hepimiz bu konularda April kadar duyarlı olabilsek.. Bu seriyi okumak bana dışarda fırtına varken sobanın kenarında oturuyormuşum gibi hissettirdi. Okurken kuzey kutbunun soğukluğunu hissederken aynı zamanda içerdiği dostluk, bağ, sevgi de içinizi sıcacık yapıyor. April ve Ayı dostluğu zaten tartışılmaz ve ana temaydı ancak ben Tör karakterine de bayıldım! -her insanın böyle arkadaşı olmalı dedirten türden- mükemmel bir insandı. Ve April'in babası peki? Zaman zaman April'in babasına çok haksızlık ettiğini düşünüyorum. Tabii ki hataları vardı ama her şeye rağmen kızına bağlı ve destek olan biriydi. Baştan sona kadar bir kere bile of bitse demedim. Hatta bıraktığım zamanlarda elime alsam da biraz kuzeye ışınlansam, maceralara dalsam dedim. Okumanızı tavsiye ederim :)
2025 35. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2025 20:34
On yedi ay önce ‘Ayı’yı Svalbard’da bırakmışlardı. Ve bu, April Wood’un yaptığı en zor şey olmuştu. Sonrasında ise, hemen o bölgeden ayrılmışlar, Büyükanne Apples’a yakın bir eve taşınmışlardı. April okula da başlamıştı ama, kendisiyle Ayı Kız diye alay eden arkadaşları nedeniyle okula karşı pek sıcak hisler beslemiyordu kızımız maalesef. Yaşadıkları sıra dışı olayın en büyük artısı, babasıyla Aprıl’ın daha yakın bir ilişkilerinin olmasıydı. Üstüne, babası Maria adında bir kız arkadaş da bulmuştu ve hayatları bir düzene oturuyordu yavaş yavaş sanki. Ama, ‘Ayı’ ile ilgili hatıraları hiç aklından çıkmayan Aprıl, o günleri özlüyordu. Svalbard yolculukları sırasında tanıştığı genç denizci Tör’den aldığı e-postalarla avunuyordu özlemi canlanınca. Bir gün Tör’den, Svalbard’da bir ayıyla ilgili acil bir durum olduğuna dair bir mail aldı April. Bir de üstüne rüyasında Ayı’dan gelen çağrı April’in daha da endişelenmesi ve babası ile birlikte Kuzey Kutbu’na doğru yola çıkmaları için yeterli oldu. İşlerinin zor olacağını biliyorlardı ama, April’ın endişesi her şeyden önemliydi. Svalbard’a vardıklarında ilk olarak kalacakları otelin sahibi Jürgen’le tanışmışlardı. Bilgi almak için limana, kutup enstitüsüne gitmişler, ama Lise’in bir araştırma için uzağa gittiğini öğrenmek dışında işe yarar bir bilgi edinememişlerdi. Tam burda Jürgen devreye girdi. Onlara, bölgeyi en iyi bilen ve husky köpeklerinin çektiği kızaklarla turistlere geziler düzenleyen Hedda’nın rehberliğinde iki günlük bir gezi ayarladı. Hedda’yla tanıştıklarında, küçük bir kızı ölümcül sonuçları olabilecek bir geziye çıkarma konusunda isteksiz olsa da, bir şekilde kendisini ikna edip yola çıkmayı başardılar. Bu yolculukta Hedda’nın kızaklar, köpekler, o koşullarda yaşamakla ilgili verdiği bilgiler ve yolculuk
2024 14. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2024 00:00
Müthiş bir devam kitabıydı. Son Ayı’yı çok severek okumuştum ve yeri benim için çok ayrı olmuştu. Ayı Dönüyor da kendisini çok hızlı okutan, kutuplarda geçse de içinizi sımsıcak yapan bir kitaptı. İklim değişikliği konusunda çocukları kurguya yedirerek bilgilendirmeyi başaran Hannah Gold’u da tebrik etmeden geçemeyeceğim.
2025 19. kitabı
Birincisini de okuyup yorum yaptığım çok duygusal ve tatlı bir seri, okurken bazen o kadar duygulanıyorum ki günlerce etkisinden çıkamıyorum. Ama herkese öneririm.

Hannah GoldYazar · 2 kitap
Çocukluk hayali olan yazarlığa başlamadan önce film, tiyatro ve dergilerde çalıştı. Bir süre İspanya'nın güneyine yerleşti. Daha sonra kocasıyla tanışıp evlenen Hannah Gold ülkesine döndü ve İngiltere'nin Doğu Midlands bölgesinde yer alan Lincolnshire'da yaşıyor. 2021'de yayınlanan kitabı The Last Bear (Son Ayı) ile 2022 Waterstones Çocuk Kitapları Ödülü ve 2022 Blue Peter Kitap Ödüllü'nü kazanmıştır. The Lost Whale adlı hikayesi 2022 yılı Mart ayında çıktı.