·176 syf.····Okunma: 07 Kasım 2025 16:32 Robotlar kimin ilgisini çekmez ki??? Benim çok ilgimi çekiyor mesela Sanırım ilk robotu çocukken Star Wars seyrederken görmüştüm çocukken. Çok sempatik bulmuştum . Zamanla daha geliştirildiler ve hayatın her alanında bize yardımcı olmaya başladılar . Fabrikalarda zaman ve işgücünden tasarruf sağladılar örnek olarak. Bunun yanında insansı robotlar da son zamanlarda büyük ilerleme kaydetti. Evde yardımcı bir robotum olsun isterdim şahsen
#raúllapeira ve #andreumarsal ın kaleme aldığı #robomanya #meraklısınarobotyapımrehberi her yaştan robotlara ilgi duyanlar için harika bir başlangıç kitabı.
Robot yapmak için sadece neye benzeyeceğini tasarlamak yetmez. Donanım ve yazılım da bilmek lazım.
Amerika'da yapılan bir yarışmaya denk geldikçe bakıyordum , yanılmıyorsam adı "robot savaşları" idi. Evde yaptıkları robotları tanıtıp özelliklerini gösteren yarışmacılar birincilik için uğraşıyordu. Bizim ülkemizde de bu tarz etkinlikler olmasını , teknolojiyi satın almak yerine her yönü ile kendimiz yapmayı çok isterdim .
Kitapta ismini duymuş olabileceğiniz robotlar da tanıtıyor ve robot yapmak için lazım olanlara yer veriliyor. Hatta evde robot yapmak için malzemeler ve yapılış şekli bile anlatılmış.
Benim gibi meraklısına ve özellikle de gençlere , çocuklara yönelik bu kitap ufkumuzu genişletmeye ve robotlarla dolu bir dünyaya bizi davet ediyor