Robotmanya

Eylül 2025
İnkılâp Kitabevi
Sıralamalar

2025 200. kitabı
Robotmanya #okudumbitti Robotlara çocukluğumdan beri merakım vardır ama “Robotmanya” sayesinde bu merak ilk kez gerçekten şekil aldı diyebilirim. Kitabı elime alınca sadece robotların hayatımızdaki yerini anlatan bir bilgi kitabı bekliyordum; ama sayfalar ilerledikçe sanki yanımda bir rehber varmış gibi hissettim. Robotların mutfaktan hastanelere, eğlenceden uzaya kadar nasıl yayıldığını görmek hem şaşırtıcı hem de inanılmaz keyifliydi. En çok hoşuma giden şey ise kitabın sadece “robotlar şunu yapar, bunu eder” demekle kalmayıp, bize perde arkasını da göstermesi oldu. Sensörler nasıl çalışır, bir robot nasıl komut alır, hangi parçalar bir araya geldiğinde ortaya bir sistem çıkar… Hepsi öyle anlaşılır bir dille anlatılmış ki teknik bir konu okuduğumu bile hissetmedim. Bir de işin pratiğe dökülen kısmı var ki, gerçekten harika. Evdeki basit malzemelerle küçük bir robot yapma fikri bile insanın içindeki o çocukça heyecanı geri getiriyor. “Ben de yapabilir miyim?” düşüncesi ister istemez kafaya yerleşiyor. Hatta okurken birkaç kez elim raftaki malzemelere gitti, o derece! Kitap bence özellikle merakı olan çocuklar ve gençler için müthiş bir kapı aralıyor. Ama yetişkin biri olarak bile okurken bol bol eğlendim, yeni şeyler öğrendim ve “keşke böyle kitaplarla büyüseydik” diye içimden geçirdim. Yazarın sade, sıcak ve motive eden anlatımını da çok sevdim; karmaşık görünen bir dünyanın aslında ne kadar ulaşılabilir olduğunu hissettiriyor. Üstelik sömestr tatili de başlamışken, bence her çocuğun eline böyle eğitici ve ufuk açıcı bir kitap geçmeli; hem boş zamanlarını keyifli geçirirler hem de öğrenirken yepyeni bir merak kapısı aralanır. Kısacası, robotların sadece ekranda gördüğümüz karakterler değil; hayatımızın tam ortasında çalışan görünmez kahramanlar olduğunu
2025 187. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2025 16:32
Robotlar kimin ilgisini çekmez ki??? Benim çok ilgimi çekiyor mesela Sanırım ilk robotu çocukken Star Wars seyrederken görmüştüm çocukken. Çok sempatik bulmuştum . Zamanla daha geliştirildiler ve hayatın her alanında bize yardımcı olmaya başladılar . Fabrikalarda zaman ve işgücünden tasarruf sağladılar örnek olarak. Bunun yanında insansı robotlar da son zamanlarda büyük ilerleme kaydetti. Evde yardımcı bir robotum olsun isterdim şahsen #raúllapeira ve #andreumarsal ın kaleme aldığı #robomanya #meraklısınarobotyapımrehberi her yaştan robotlara ilgi duyanlar için harika bir başlangıç kitabı. Robot yapmak için sadece neye benzeyeceğini tasarlamak yetmez. Donanım ve yazılım da bilmek lazım. Amerika'da yapılan bir yarışmaya denk geldikçe bakıyordum , yanılmıyorsam adı "robot savaşları" idi. Evde yaptıkları robotları tanıtıp özelliklerini gösteren yarışmacılar birincilik için uğraşıyordu. Bizim ülkemizde de bu tarz etkinlikler olmasını , teknolojiyi satın almak yerine her yönü ile kendimiz yapmayı çok isterdim . Kitapta ismini duymuş olabileceğiniz robotlar da tanıtıyor ve robot yapmak için lazım olanlara yer veriliyor. Hatta evde robot yapmak için malzemeler ve yapılış şekli bile anlatılmış. Benim gibi meraklısına ve özellikle de gençlere , çocuklara yönelik bu kitap ufkumuzu genişletmeye ve robotlarla dolu bir dünyaya bizi davet ediyor
2025 112. kitabı
Robotlar artık evlerimize girmeye başladı,bazı evlerde temizlik robotu,kimi evde halı yıkama robotu olarak, hastanelerde ise bir çok işte kullanılıyor. Ama gelecek yıllarda hayatımızda daha çok robotlar olacak bence. Ama bazı yerlerde keşke olmasa çünkü bazı işyerleri robotlara geçerse işsizlik artar diye düşünüyorum. Neyse ben kitaptan bahsedeyim. Kitap @inkilapgenc kitaplarından #robotmanya kitabı. Bu harika kitap da robotlar hakkında bilgi ve nasıl robot yapabiliriz? Robot yapmak için neler lazım hepsi var ve en güzeli de bize de robot yapmak için bilgi verilmiş . Ben en çok her işi yapan robot isterim. İnşallah bir gün yapabilirim. Robot yapmak isterim diyen gençlere tavsiye ederim. @inkilapkitabevi @inkilapgenc #inkilapkitabevi #inkılapgenç #neokudum #gençlikkitapları #tavsiyekitap #instakitap #bokstagram #vuslatınkitapkurtları
2025 562. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2025 01:47
"ROBOTMANYA" "Televizyonu açın ve işte karşınızdalar! Filmlerde oynuyor; Hearthstone video oyununun logosuyla süslenmiş pastalar yapıyor; yağmur yağıp yağmayacağını ya da buzdolabını kapatıp kapatmadığınızı size söylüyor ya da sessizce evinizi temizliyorlar... Robotlar her yerde! Günümüzde robotlar, yalnızca bilim kurgu filmlerinde değil, hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Sinemada ve televizyonda gördüğümüz bu yaratıklar artık mutfakta yemek pişiriyor, bilgisayarımızda işlerimizi kolaylaştırıyor ve evimizdeki işleri bizim yerimize hallediyor. Artık onları sadece ekranlarda izlemiyor, onlarla aynı evi paylaşıyoruz! Evet, yanlış duymadınız; robotlar çoktan hayatımızın tam ortasına yerleştiler bile. Düşünsenize; sabah uyandıran akıllı saatiniz, hava durumunu tahmin eden uygulamanız, buzdolabınızın sıcaklığını ayarlayan sensörler, hatta siz evde yokken kolları sıvayıp evi tertemiz yapan süpürge robotunuz... Hepsi birer robotik sistem aslında! Ve biz… bu teknolojik istilaya bayılıyoruz! Yavaş yavaş robotlar, en iyi arkadaşlarımız haline geliyor. Peki, onları gerçekten tanıyor muyuz? Nasıl çalıştıklarını, neler yapabildiklerini, hangi teknolojilerle donatıldığını, hayatımızı nasıl kolaylaştırabileceklerini ve hatta kendi robotumuzu nasıl yapabileceğimizi hiç merak ettiniz mi? Kitap, tam da bu sorulara cevap veriyor. Robotmanya, robotların tarihinden başlayarak günümüzdeki kullanım alanlarına kadar geniş bir perspektif sunuyor. Kitapta, sensörlerden motorlara, programlamadan mekanik sistemlere kadar robotların temel bileşenleri anlaşılır bir şekilde anlatılıyor. Ayrıca robot teknolojisinin geleceği ve olası yenilikler hakkında da bilgiler veriliyor. Kitap, sadece teorik bilgi vermekle kalmıyor; adım adım rehberlerle bize kendi robotlarımızı yapma fırsatı da
2025 221. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2025 07:45
ROBOTMANYA . Evimiz, arabamız, iş yerimiz, her yanımız robotlarla bir olmuşken, sizlerde robotların büyüleyici dünyasına merhaba demek istemez misiniz? Şahsen ben,küçüklüğümde hep bir robot icat etmek istemiştim. Hatta o zamanlar babamın binbir güçlükle aldığı robot oyuncağı birkaç oynama sonrası dayanamayıp sökmüş ve mantığını anlamaya çalışırken birleştirme aşamasında atladığım bir detay ile yarım bir robota dönüştürmüştüm. Sonrası uyarı ve ikazlar olsa da, içimdeki merak sönmemişti. #robotmanya yı da görünce aklıma o günler geldi hemen. Eminim, benim gibi meraklı, ee tabi biraz da yaramaz çocuklar vardır. İşte bu kitap onlara bir el rehberi. Basit ve anlaşılabilir tanımıyla; " Mantıksal ya da fiziksel anlamda bağımsız bir makine " dir #robotlar . Motorlar, piller, elektronik parçalar gibi parçalardan ' donanım ' ve programlama, mantık gibi kodlamalardan da oluşan ' yazılım ' sayesinde çeşitli robot türleri elde edilmiştir. Çeşitlilik arttıkça bizim refahımız artıp sağlığımız azalmış olsa da, her yeni gün yenisini hayatımıza kabül etmeye devam ediyoruz. Kapağında, " Sıfırdan kendi robotunuzu yapmak için bilmeniz gereken her şey " yazan kitapta robot yapımının temellerini basit, eğlenceli ve öğretici bir dille anlatıyor. Tabiki olmazsa olmaz hayalgücü ile yaratıcılık da bizimle olmalı. İlk robotlardan günümüze, sanalları mı gerçekleri mi diyecek kadar her tür robota aşina bir okuma #robotmanya . Honda'nın ASIMO robotdan ileri düzey araştırma projelerinin büyük SİAPA Yarışmasına ve ordan da SİAPA Robotik yarışmasına adım adım giden sayfalar gösteriyor ki, Avrupa'da Japonya, Çin ve ABD'nin yanında bariz bir robotik açıklık var. Robotların kronolojik gelişimini de anlattıktan sonra üreticilerin kullanımş olduğu malzemelere ve ardından da ' içindeki sihri ortaya çıkar
2025 307. kitabı
Merhaba dostlar Robotlar hayatımıza ne kadar girdi degil mi?Eskiden bir hayaldi ,evlerde robotlar olacak,işleri yapacak .Çoğu isi yapan ayrı ayrı robotlar var zaten. Hatta ameliyat bile yapıyor robotlar. Isaac Asimov un I ,Robot kitabı sinemaya uyarlanıp, başrolde de Will Smith oynamıştı. 2035 yılı (ne kadar yakın degil mi ?korkutucu ) robotlar insan hayatının vazgeçilmez bir parçası. Herkes onlara çok güveniyor. Bir detektif hariç. O işlenen bir suçun bir robot tarafindan işlendiğini düşünüyor. Güzel bir bilim kurgu tavsiye ederim . Evett gelelim kitabımıza. Bu kitapta sıfırdan, kendi robotunuzu yapmak icin gerekli tüm bilgiler var ,tabi meraklıysanız. Şahsen ben korkuyorum ilerde bizi tamamen ele geçirecekler diye ama oğlumun çok hoşuna gitti kitap . Robotların geçmişinden ,bir robotlar yapmak için hangi malzemeler ve yazılımlar gerekli ?nasıl programlanır? Gibi bütün soruların cevabı var kitapta. Ben kendi robotumu yapacak olsam ,şöyle her işimi yapacak bir robot isterdim .Evi süpürüp silsin,toz alsın, utu yapsın, yemeği yapsın. O sırada ben de kitap okuyayım. Harika olmaz mı.? Siz kendi robotunuzu yapacak olsanız ne yapardınız? Kitapla kalın dostlar.... RobotmanyaRobotmanya Raul LapeiraRaul Lapeira