Gündelik Hayatın Şifrelerinde buluşan iki yanlız
2025 44. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2025 01:46
Şermin Yaşar, edebiyatımızda kendine has bir dil ve dünyayı anlama biçimi kurmaya devam ediyor. Altı Harfli Bir Tatlı ismiyle bile, okuyucuyu sıcak, samimi ve biraz da gizemli bir bulmacanın içine davet ediyor. Yaşar, bu kez de gündelik hayatın sıradanlığı içinde kaybolmuş insanların, küçük mutlulukların ve büyük arayışların peşine düşüyor. Roman, yazarın karakteristik mizah anlayışını ve insanı saran sıcaklığını merkezine alsa da, alt metninde daha derin bir varoluşsal sorgu taşıyor. Altı harfle yazılan o "tatlı" şey, belki de hepimizin peşinden koştuğu, tarif etmesi güç olan mutluluk duygusunun ta kendisidir. Yaşar, bu arayışı, kurduğu sıcak diyaloglar, içten karakterler ve hayata dair naif ama bir o kadar da derinlikli gözlemlerle anlatıyor. Dili, yalınlığın şiirselliğiyle buluşturuyor. Karmaşık olanı, sade ve anlaşılır bir dille ifade etmekteki ustalığı, onu çağdaşlarından ayıran en belirgin özelliklerden biri. Betimlemeleri, okuyucuyu karakterlerin dünyasının tam kalbine yerleştiriyor; öyle ki kitabı okurken etrafınızda dönen hayatların bir parçası olduğunuzu hissediyorsunuz. Altı Harfli Bir Tatlı, sadece bir roman değil; modern hayatın karmaşası içinde insana dair olanı, iyiyi, umudu ve samimiyeti arayan bir dost gibi. Şermin Yaşar, bir kez daha kanıtlıyor ki, en sıradan hikâyelerin içinde bile, hepimizin kalbine dokunacak evrensel bir tatlılık saklı. Altı Harfli Bir Tatlı
Altı Harfli Bir TatlıŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 202513,7bin okunma