···Okunma: 08 Kasım 2025 16:41 Bu kitap hayatta ne çok yerde manipüle edilmişiz ne çok satıcı/dilenci/arkadaş bunları kullanarak bizden ne çok fayda sağlamış dediğim yerdeyim. Dikkat etmemiz gerekiyor. Bitmek üzere olan bir kutudaki kurabiyelerin diğerlerinden daha lezzetli olmadığını, kırmızı bir tüy takan kuş gibi yalnızca belirli bir özelliği bize göz alıcı geliyor diye diğer bütün özelliklerini güzel ve çekici bulmadığımız şeyleri satın almamalıyız. Cik cik sesi çıkarıyor diye kokarcaya kuş muamelesi yapamayız. Evet belki söylediklerimi anlamıyor olabilirsiniz ama bunun üzerine düşünün ve sırf size daha çok para verdiği için mobinge maruz kalmak zorunda olmadığınızı, vicdan azabı duyduğunuz halde insanlara sırf genel geçer kararlar nedeni ile acı vermemeniz gerektiğini istediğiniz zaman bunu durdurma gücünüz olduğunu bilecek kadar zeki canlılar olduğunuzu öğreneceksiniz. Kitabı okumak zorunda değilsiniz ama düşünmek zorundasınız. Ben burda iyi hissetmediğim bir durum yaşıyor muyum? Bu almak üzere olduğum eşya sırf kısıtlı sayıda olduğu için daha fazla ilgimi çekiyor olabilir mi? Benim buna ihtiyacım var mı? Lütfen sorgulayın. Şip-Şak kabul sizin iyi olmanızı sağlamaz. Koyun değilsiniz!